Maja Nikolić: Borba za starateljstvo nad sinom se nastavlja

Maja Nikolić: Borba za starateljstvo nad sinom se nastavlja

Autor: | 02/06/2013

0


Popularna pevačica Maja Nikolić, rodom iz Niša, koja živi i radi u Beogradu, nije krila da je u rijaliti „Veliki Brat“ ušla zbog finansijske situacije. Nesreću koja je zadesila njenu porodicu, teška bolest majke, krila je od medija poslednje dve godine. Tek kada se voditeljka rijalitija sa majkom dvojice sinova našalila na temu pozdravljanja majki tokom uključenja uživo Maja je reagovala srcem i otkrila da je njena majka Slavica u bolnici jer je teško bolesna. Maja ističe da je postala učesnica rijaliti-programa kako bi alternativnim metodama pomogla majci u lečenju kancera pluća jer klasična medicina više ne može da joj pomogne.
Uz sve to, pevačica koja izdržava majku, koja ne prima penziju, i starijeg sina Novaka ističe da za mlađeg sina, šestoipogodišnjeg Lazara, poslednjih godinu dana plaća alimentaciju bivšem suprugu, sa kojim je nastavila da vodi sudsku bitku za starateljstvo.
- Više od deset hiljada evra dala sam za advokate i sudske troškove, i promenila sam pet advokata do sada, a još se sudim sa bivšim suprugom Vukom Kandićem oko starateljstva. Ne znam koji sud može da oduzme dete vrednoj samohranoj majci. Moj advokat i ja uložili smo žalbu sudu, borba još traje. Ako je potrebno, sudiću se do kraja života. Lazar je kod mene četrnaest dana mesečno, šesnaest je kod bivšeg muža, a ja plaćam alimentaciju Vuku. Imam superveštačenje iz suda u kome piše da sam apsolutno podobna da budem sa detetom i da mališan u tom uzrastu mora da bude uz majku - za magazin „Hello!“ sa gorčinom otpočinje razgovor temperamentna Maja, koja ističe da apsolutno sama izdržava šesnaestogodišnjeg sina Novaka, koga ima iz prvog braka sa Mirkom Šćepanovićem. Podvlači da ima presudu po kojoj Mirko mora da plaća alimentaciju koju nikada nije dobila. Ističe kako se sama bori i vredno radi da bi otplatila kredit za stan i da je zbog finansijskih razloga pristala da bude učesnica „Velikog Brata“. Povrh svega, pre ulaska u „Kuću“ na Košutnjaku, raskinula je emotivnu vezu, ali ne žali jer, da je vredela, potrajala bi. Ono što ju je, osim činjenice da nedeljama neće videti decu, najviše mučilo je da joj je majka vrlo bolesna, ima rak pluća.
- Na takmičenju u rijalitiju u izvođenju pesama numeru „Zajdi, zajdi“ posvetila sam majci. Bilo mi je mnogo teško kada sam pozdravila mamu, tada mi je voditeljka Marijana rekla da i ona pozdravlja svoju majku. Iako nisam htela da govorim o tome, morala sam da reagujem i rekla sam da moja mama takmičenje gleda iz bolnice, što Marijana nije mogla da zna. Moja majka je bila po bolnicama u mnogim srpskim gradovima tokom protekle dve godine. Od početka nije znala da boluje od raka, a sada joj ostaju samo alternativni metodi lečenja, a rak pluća je teška bolest. Ona ne voli da govorim o njenoj bolesti, pa želim da je zaštitim. Ponosna sam na nju, davala mi je snagu svih godina koje je provodila uz mene. Pre šesnaest godina dala je otkaz u preduzeću kako bi bila sa mnom kada sam se preselila u San Dijego, zato nema penziju - iskreno govori pevačica o pedesetosmogodišnjoj majci, kojoj hemoterapija nije pomogla u lečenju opake bolesti. Njena majka je po prirodi veliki borac, a brigu o njoj tokom Majinog učešća u „Velikom Bratu“ preuzeo je pevačicin brat koji živi u Beču, koji je dva puta nedeljno dolazio u Srbiju.
Uprkos izuzetno teškom periodu kroz koji prolazi, atraktivna Nišlijka se ne predaje i vredno radi. Ovih dana sa produkcijom „Emotion“ pregovara o tome da snimi duet sa Dragutinom Topićem, za koga ističe da je moralni pobednik rijalitija u kome su oboje učestvovali. Inače, njen mlađi sin je opčinjen poznatim sportistom.
- Lazar, koji me je svaki dan gledao dok je rijaliti trajao, obožava Topića. Odmah po okončanju „Velikog Brata“ tražio mi je njegovu sliku iz pušionice koja je sada u dečjoj sobi. Naš susret bio je vrlo dirljiv, grlili smo se duže od posla sata. Plakala sam od sreće. Osam dana se nismo razdvojili, toliko je bio kod mene. Pošto Laza u septembru polazi u školu, dogovorila sam se s njegovim ocem da više ne spava sa mnom u krevetu, tako da je bio razočaran što spavamo u odvojenim krevetima - sa osmehom završava Maja.

Tekst: Nadežda Jokić, Life Content
Foto: Janko Petković
Frizura: Aleksandar Jović, tel. 064 / 99 - 11 - 772
Mesto: Restoran „Šumatovac“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin