Vojin Ćetković: Otelo je vrhunac moje dosadašnje karijere

Vojin Ćetković: Otelo je vrhunac moje dosadašnje karijere

Autor: | 31/05/2013

0

Vojin Ćetković novi je Otelo u istoimenoj Šekspirovoj tragediji. Hit predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta odlično je primljena kod novosadske publike na Sterijinom pozorju, a talentovani glumac iz Kruševca kaže da je imao mnogo poteškoća prilikom pripremanja uloge velikog junaka.
- Ovo je najzahtevnija uloga koju sam do sada igrao. Priprema za predstavu dugo traje i isto toliko mi je potrebno da izađem iz uloge. Svaki glumac teži da bar na momenat dohvati te visine koje zovemo umetnost, kreacija, i zato je Otelo vrh onoga što sam dosad radio. Igrati Šekspira nije zanat i posao, bar ne bi trebalo da bude, volim da mislim da smo uz pomoć reditelja uspeli da se vinemo, bar dodirnemo visine umetnosti.
U predstavi, pored Ćetkovića, veliku ulogu Jaga ostvario je Nikola Đuričko, a posebno je zanimljivo to što su svi akteri velike tragedije stalno na sceni, na čemu je insistirao mladi reditelj Miloš Lolić.
- Sve su to divne kolege, divni glumci, talenti, i ta zajednička energija pokreće scene. To je važno uporište ove postavke, to međusobno podupiranje. Ne bih sad mogao da zamislim da je drugačije - rekao je Ćetković za bilten Pozorja.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin