Predstava "Odisej" 2. i 3. juna na 58. Sterijinom pozorju

Predstava "Odisej" 2. i 3. juna na 58. Sterijinom pozorju

Autor: | 29/05/2013

0

Predstava "Odisej", po tekstu Gorana Stefanovskog i u režiji Aleksandra Popovskog, biće izvedena na 58. Sterijinom pozorju u nedelju, 2. juna, i u ponedeljak 3. juna, u okviru Međunarodnog programa "Krugovi".
Predstava "Odisej" ima cilj da ispita, da se poigra i da istraži teatarske tazloge fenomena putovanja i povratka kući, u digitalnom, virtualnom i otvorenom svetu današnjice. Rađena je u koprodukciji nekoliko pozorišta iz bivše Jugoslavije: SNP-a, teatra Ulysses, GDK Gavella, Slovenskim narodnim gledališčem, Ateljea 212, Sterijinog pozorja i Teatra na Navigatorot iz Skoplja.
Premijera predstave Odisej održana je prošlog leta na Brionima, a novosadska publika premijerno će imati priliku da je pogleda na sceni "Jovan Đorđević" SNP-a u okviru Sterijinog pozorja. S razlogom je privukla veliku pažnju ljubitelja pozorišta i pobrala je pozitivne ocene kritičara. Glavne uloge tumače Ozren Grabarić, Anita Mančić, Branko Jordan, Nataša Matjašec Rošker, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Jasna Duričić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak i Nikola Ristanovski.
Interesovanje publike je veliko i predstava je dobila pozitivne ocene kritičara. Za oba izvođenja u Novom Sadu ostao je mali broj ulaznica, koje se mogu kupiti u Srpskom narodnom pozorištu po ceni od 600 i 400 dinara.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin