Indija Oksenberg: Volela bih da se zaljubim u Beogradu

Indija Oksenberg: Volela bih da se zaljubim u Beogradu

Autor: | 28/05/2013

0

U domu kneginje Jelisavete Karađorđević poslednjih dana sve je u znaku njene najstarije unuke Indije Oksenberg koja je u Beograd došla zbog poslovnih obaveza. Ova dvadesetdvogodišnja dama do kraja avgusta radiće u produkciji filma "November Man" i biće lični asistent čuvenog holivudskog glumca Pirsa Brosnana, koji u tom ostvarenju tumači glavnu ulogu. Najstarija kćerka Katarine Oksenberg koja ima ambiciju da jednog dana postane filmski producent jako je srećna zbog svog novog angažmana, a naročito je raduje što će do avgusta ostati u Beogradu gde će imati priliku da se u slobodno vreme druži sa članovima svoje familije. Iako joj je ovo tek peti put da dolazi u Srbiju, harizmatična lepotica ističe da voli našu zemlju i kaže da bi se rado iz Holivuda preselila ovde. Posebno je srećna što će mnogo vremena provesti sa svojom bakom sa kojom se, kaže, uvek odlično zabavlja.
Ni kneginji Jelisaveti ne silazi osmeh sa lica jer će ovo leto provesti sa svojom unukom koja ju je upoznala sa Pirsom Brosnanom samo dan posle njegovog dolaska u Beograd.
- Srećna sam zbog Indijinog angažmana jer ćemo celo leto biti zajedno. Već me je upoznala sa Brosnanom, proveli smo čitav dan zajedno i potrudila sam se da mu pokažem neka interesantna mesta u Beogradu. On je veoma zgodan i šarmantan muškarac i zadovoljstvo je biti u društvu sa njim - iskreno kaže Jelisaveta.
- Indija je mlada i ovo je odlična poslovna šansa za nju. Ponosim se mojom unukom - priznaje prelepa kneginja Karađorđević.

Mlada gospođica Oksenberg radosna je što će se ovoga puta duže zadržati u Beogradu jer će biti u prilici da se druži sa članovima njene porodice koje, inače, ne viđa tako često.

- Veoma sam srećna što ću do avgusta biti u Srbiji. Obožavam Beograd u kome uvek otkrijem neke nove delove grada, a osim toga imam veliku porodicu i raduje me što ću biti u prilici da se vidim sa svima njima.

Jeste li ranije često imali priliku da posećujete našu prestonicu?
- Poslednji put sam bila ovde prošlog leta i evo vratila sam se. Mada, ovo mi je tek peti put da sam u Srbiji, što nije tako često. Volela bih da imam priliku da češće dolazim.

Kako planirate da provedete slobodno vreme?
- Mislim da ovom prilikom neću imati mnogo slobodnog vremena jer ću imati mnogo posla. Ipak, imaću vremena da se vidim sa mnogobrojnim članovima porodice zbog čega sam srećna. Osim toga, obožavam srpsku hranu, volim da šetam po parkovima, vozim bicikl ili idem u šoping.

U Americi je izbor garderobe znatno veći nego u Beogradu, koje radnje vam se ovde dopadaju?

- Idem u „Zaru“, ponekad u „Mango“, a kupujem i neke slične brendove.

Kakav je vaš posao u filmu "November Man"?
- Nisam u mogućnosti da pričam jer imam takav ugovor. Jedino što mogu da kažem je da radim za produkciju i da sarađujem sa sjajnim timom ljudi. U filmu igra mnogo odličnih glumaca, a i ostatak ekipe je zaista odličan.

Ipak, poznato je da vam je jedno od zaduženja da budete lični asistent Pirsa Brosnana. Jeste li srećni što kao prilično mladi imate mogućnosti da sarađujete sa velikom holivudskom zvezdom?
- Saradnja sa Brosnanom je zaista odlična šansa za mene i divna prilika da se dokažem. On je vrlo ljubazan i divan čovek.

Jeste li odmalena želeli da se bavite produkcijom ili je bilo perioda kada ste maštali o tome da, kao i vaša majka, postanete glumica?

- To me često pitaju. Međutim, od najranijeg detinjstva želela sam da budem producent, što mi je i danas ambicija. Kada sam bila devojčica, stalno sam u društvu odraslih pričala da ću jednog dana postati filmski producent, što je svima bilo izuzetno zabavno. Posao u produkciji me privlači zbog toga što sam samo na taj način u mogućnosti da od početka do kraja budete uključeni u projekat stvaranja filma. Imam veliku želju da jednog dana postanem filmski producent.

Da li ste se školovali za tu profesiju?
- Završila sam Fakultet za medije i šou-biznis. Do sada sam sarađivala sa različitim fotografima prilikom snimanja editorijala i radila sam poslove u produkciji prilikom snimanja reklama. Sada imam priliku da radim na filmu, a taj posao sam dobila na konkursu.

Jeste li od majke dobili neki koristan savet kada ste ušli u svet filmske industrije?
- Moja mama je više od dvadeset godina glumica i postigla je velike uspehe u svom poslu. Ima mnogo iskustva u filmskoj industriji, pa su mi njeni saveti dragoceni. Najvažnije što mi je rekla je da budem dobra i ljubazna sa svima i da svoj posao obavljam profesionalno. Trudim se da primenim sve njene savete.

Kakve vam je savete dala baka?

- Baka je drugačija osoba, rekla mi je da je najvažnije da se lepo zabavim tok radim.

Koliko ste bliski sa vašom bakom?
- Baka i ja smo vrlo bliske, volim da provodim vreme sa njom. Smatram je najboljom prijateljicom i nas dve se odlično zabavljamo kada smo zajedno. Jako je duhovita i zabavna osoba.

Hoće li vaša majka doći tokom leta u Beograd?
- Mislim da mama ovog puta neće biti u mogućnosti da nam se pridruži jer ima mnogo posla, ali i veliku porodicu. Svi bi voleli da i ona dođe, ali ne verujem da će se to desiti.

Nedostaju li vam prijatelji iz Amerike?

- Jako mi nedostaju moji prijatelji, a pre svega članovi moje porodice. Stalno komuniciramo preko „Skajpa“ ili „Fejsbuka“.

Kako izgleda vaš život u Americi?
- Živim u Holivudu, gde je sve u znaku filmske industrije i takvo okruženje mi prija. Moja porodica ima kuću u drugom delu Los Anđelesa, ali se često viđamo. Od rođenja živim u Los Anđelesu i mnogo volim taj grad, ali sam imala priliku da živim u različitim delovima metropole.

Jeste li osim u Beogradu bili u još nekim gradovima Srbije?
- Da, imala sam priliku da posetim i neke male gradove. Jako mi se sviđa Oplenac, koji sam nekoliko puta posetila.

Da li je istina da se zabavljate sa Hadsonom Frakonijem, sinom Dejvida Frakonija, scenariste filma „Gladijator“?
- Ne, mi više nismo zajedno. Bili smo u dugoj vezi, ali trenutno nemam dečka.

Sviđaju li vam se momci u Srbiji?
- Ne bih imala ništa protiv da nađem dečka u Beogradu. Nisam upoznala mnogo srpskih momaka, ali oni sa kojima sam imala priliku da se upoznam ostavili su na mene lep utisak.

Postoje mnoge spekulacije o tome ko je vaš otac, jeste li ga ikada upoznali i kontaktirate li sa njim?
- Moj tata i ja imamo jako blizak odnos. Oduvek sam znala ko mi je otac i mnogo ga volim, ali poštujem želju moje majke da ne otkriva njegov identitet. Sebe smatram srećnom što pored oca imam i divnog očuha sa kojim sam takođe veoma bliska.

Po kome ste dobili ime Indija?
- Nisam rođena u Indiji kao što su mnogi mislili. Kada je moja mama bila mala, imala je najbolju prijateljicu Indiju Džejn, Britanku sa kojom je zajedno odrasla u Londonu. Upravo po njoj sam dobila ime. Inače, rođena sam u Kaliforniji.

Jeste li nekada imali priliku da posetite Indiju?
- Jesam, to je prelepa država koja mi se jako dopala. Tamo sam provela jedno leto.

Da li biste mogli sebe da zamislite da živite u Srbiji?
- Mogla bih, naravno. Kada sam bila ovde prošle godine, poželela sam da kupim stan i provedem neko vreme ovde.

Kakvi su vaši planovi po okončanju snimanja filma „November Man“?
- Po završetku mog posla u Beogradu moraću da se vratim u Ameriku jer me čekaju nove obaveze. Za sada ne znam da li ću otići u Njujork ili Los Anđeles, to sve zavisi od posla koji me čeka. Zbog obaveza često boravim i u Njujorku i taj grad takođe obožavam.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Janko Petković
Frizura: Stanko Samardžić Đuro, tel. 065 / 979 - 12 - 34
Šminka: Cecilija Vurdelja-Drobac za Školu šminkanja „Vurdelja“, tel. 062 / 777 - 008

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još