Večeras finale 58. Evrosonga

Večeras finale 58. Evrosonga

Autor: | 18/05/2013

0


Finale 58. "Pesme Evrovizije" biće održano danas u švedskoj Malme areni, kada će između 26 kompozicija žiri i publika izabrati pobednika ovogodišnjeg takmičenja.
Za pobedu na 58. Evrosongu ove godine neće se nadmetati Srbija, jer se "Moje 3" - Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović nisu plasirale u finale tog takmičenja.
U finalnoj konkurenciji su predstavnici Francuske, Litvanije, Moldavije, Finske, Španije, Belgije, Estonije, Belorusije, Malte, Rusije, Nemačke, Jermenije, Holandije, Rumunije, Velike Britanije.
Finalisti su i izvođači iz Švedske, Mađarske, Danske, Islanda, Azerbejdžana, Grčke, Ukrajine, Italije, Norveške, Gruzije i Irske.
Konačni redosled nastupa odredili su producenti, a potom ga je verifikovao izvršni supervizor takmičenja Jon Ola Sand.
Prvi put u istoriji finale Evrosonga će proći bez zemalja sa prostora bivše Jugoslavije.
Na kladionicama i dalje prvo mesto zauzima Emeli iz Danske, zatim slede Norveška i Ukrajina, Grčka za koju će glasati veliki broj zemalja iz jugoistočnog dela Evrope, nalazi se na osmom mestu, dok je na poslednjem mestu Španija.
Kao i ranijih godina, žitelji svih 39 zemalja-učesnica ovogodišnjeg Evrosonga, među njima i Srbije, moći će sutra uveče da glasaju za svoje favorite među 26 finalista.
RTS će od 21 čas prenositi poslednje veče "Pesme Evrovizije", kada će se saznati domaćin sledećeg Evrosonga.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti