Saša Milošević Mare: Biće još prilika za "Moje 3"

Saša Milošević Mare: Biće još prilika za "Moje 3"

Autor: | 17/05/2013

0

Kompozitor i aranžer pesme "Ljubav je svuda" kojom su Srbiju na Evrosongu predstavljale "Moje tri" otkrio je detalje o ovom takmičenju manje poznate javnosti. Saša Milošević Mare ne samo što je rekao kako su se pevačice osećale nakon poraza i štao uopšte misli o ovakvom ishodu, već je otkrio nešto i o mogućem pobedniku.

Kako komentarišete očekivanja da Srbija prođe u finale, a na kraju se to nije dogodilo?

Komentarišem tako što smo svi došli na takmičenje na kome važe neka pravila sa kojima smo se složili odmah po dolasku. Ta pravila su došla do izražaja. Ruski blok se fino organizovao, svih šest zemalja tog bloka je prošlo dalje, a od njih neke neočekivano. Što se tiče zemalja sa Balkana, neopravdano nismo prošli. Šta se dogodilo, da li je do glasova, procena žirija iz raznoraznih zemalja – ne znam. U svakom slučaju, znam da je ovde pesma jako dobro prihvaćena i da su devojke osvojile simpatije.

Kako su "Moje tri" podnele što nisu u finalu?
To su pre svega mlade devojke koje su se suočile sa stavom naše javnosti pre nego što su došle ovde, a po dolasku u Švedsku moral im je znatno ojačao jer su imale priliku da kontaktiraju sa velikim brojem svojih obožavalaca. Onda se desilo ono što se desilo na samom glasanju. Naravno da su teško podnele, ali to su pre svega zdrave u glavi devojke, jake, pobednice, tako da mislim da će prebroditi jako brzo. Naravno da su želele još, ali biće prilike za njih.

Da li je Evrosong 2013. očekivan, bar što se tiče favorita Danske?
Ostavlja se pitanje sistema i glasanja, a ove godine sistem glasanja je izmenjen, pa pola ljudi i ne zna da vam do kraja objasni na koji način ono funkcioniše. Sama favorizacija se dešava na nivou komercijalne manifestacije. Vodi se računa šta, ko i koliko može da uloži za sledeću godinu, pa to ima i te kako veze. Ali moram da napomenem da sam ja zadovoljan nastupom i utiskom koji su ovde ostavili, zadovoljan i u potpunosti miran jer znam da su neke više sile u pitanju.

Kako provodite dane, imate li favorita, da li navijate?

Tek sam juče čuo sve izvođače prve polufinalne večeri, a drugu grupu nisam ni preslušao celu. Veoleo bih da pobedi najbolji. Grčka pesma mi je simpatična. Nisam generalno srećan sa pesmama ove godine. Svi idu na neke oprobane recepte što će ovaj festival koštati u nekom narednom periodu. Ko da više i ko ima dramatičniji nastup ima veće šanse da pobedi.

Izvor: smedia

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti