Dejvid Bekam: Kraj 20 godina duge karijere

Dejvid Bekam: Kraj 20 godina duge karijere

Autor: | 17/05/2013

0

Dejvid Bekam (38) najavio je da se po završetku sezone povlači iz sveta fudbala nakon 20 godina duge karijere. Britanski fudbaler, koji je uspeo da po popularnosti nadmaši i sam sport kojim se bavio, potvrdio je povlačenje iz fudbala u četvrtak, nekoliko dana nakon što je u svoju kolekciju medalja i dostignuća dodao i francusko prvenstvo koje je osvojio sa "Pari Sen-Žermenom". Među njegovim uspesima su i šest trofeja Premijer lige, titule u SAD i Španiji, kao i preko 100 nastupa za englesku reprezentaciju. Za francuski klub, koji će biti poslednja stanica u njegovoj bogatoj karijeri, potpisao je petomesečni ugovor u januaru.
- Zahvalan sam klubu što mi je dao priliku da nastavim, ali sada osećam da je pravo vreme da stavim tačku na svoju karijeru, dok još uvek igram na najvišem mogućem nivou - rekao je Bekam.
Iako nikada nije važio za najboljeg, Dejvid je definitivno jedan od najpopularnijih fudbalera ikada, a zahvaljujući tome uspeo je da približi fudbal i populaciji van evropskih granica, te je u Aziji i Americi zahvaljujući njemu poraslo interesovanje za ovaj sport. Poznat je i po svom humanitarnom radu, pošto je svoju celokupnu platu od Pari Sen-Žermena dao u dobrotvorne svrhe, a njegov privatni život oduvek je privlačio veliku pažnju tabloida od kada se oženio bivšom članicom grupe "Spice Girls", a sada poznatom modnom kreatorkom Viktorijom, sa kojom ima četvoro dece. Bio je zaštitno lice brojnih brendova i često je pozirao za naslovne strane svetski poznatih magazina.
Povodom njegovog povlačenja, oglasile su se brojne poznate ličnosti, uključujući i britanskig premijera Dejvida Kamerona, koji je izjavio:
- Dejvid Bekam bio je natprosečni fudbaler tokom svoje karijere. I ne samo to - bio je odličan ambasador ove zemlje, i nećemo zaboraviti njegovo zalaganje za organizovanje Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.
Na kraju svog obaveštenja, Bekam se zahvalio svojoj porodici:
- Ne bih uspeo da postignem sve to bez moje porodice. Zahvalan sam zbog žrtvovanja mojih roditelja, što mi je pomoglo da ostvarim svoje snove. Sve što imam dugujem Viktoriji i našoj deci koji su mi toliko dugo pružali inspiraciju i podršku - rekao je Dejvid Bekam.

Izvor: Life Content

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti