Maske za lice iz kućne radinosti

Maske za lice iz kućne radinosti

Autor: | 07/05/2013

0

Budite mudre kao naše bake i pretvorite svoju kuhinju u kreativan salon lepote. Od najobičnijih sastojaka napravite poslastice za vaš ten. Da se kuhinja može pretvoriti u pravi salon lepote, znale su naše mudre bake koje su osim finih kolača od najobičnijih jestivih sastojaka znale napraviti i prave poslastice za kožu lica.

Umesto upotrebe silnih farmaceutskih preparata koje nam nameće brz tempo života, odvojite malo vremena za sebe, opustite se i uživajte u romantičnom i vrlo delotvornom povratku u prošlost nostalgičnim kozmetičkim tretmanima koji će nahraniti vaše lice, ali i dušu. Zato na posao, priuštite svom licu kraljevski tretman maskama za lice iz kućne radinosti.

Nežna, glatka koža

 Za nežnu, glatku kožu koja zimi može postati gruba i hrapava, te joj treba i masnoće i vlažnosti, izmešajte masku od 2 supene kašike meda i jedne supene kašike mekog kravljeg sira. Masku ravnomerno rasporedite po licu i ostavite da deluje 20 minuta. Ako ne volite sir, na lice možete u debelom sloju namazati čisti med te ostaviti da deluje 10 minuta.

Naglašeno masna koža

Za naglašeno masnu kožu izmešajte 1 supenu kašiku posnog, mekog kravljeg sira, 2 supene kašike mleka, po 1 supenu kašiku meda i soka od limuna. Masku isperite nakon 10 minuta. Isti učinak ima i maska napravljena od 1 belanca pomešanog sa 1 supenom kašikom rastopljenog meda i pola kafene kaščice  limunovog soka. Pustite da maska deluje 20 minuta, a potom lice isperite mlakom vodom.

Osim što čisti, osvežava i vraća vitalnost koži, limun je učvršćuje i zateže pa je vrlo efikasan i u borbi protiv bora. U tu svrhu iscedite sok od jednog limuna, dodajte malo tople vode i pomešajte. Smešu prstima dvaput dnevno nanesite direktno na bore, izbegavajući one oko očiju.

Masna koža

Ako vam je koža masna, a pri  tome i nečista, pomešajte kvasac s mlakim mlekom. Stavite na lice i pustite da se osuši. Isperite vrućom, a zatim hladnom vodom. Redovnom upotrebom ten postaje vidljivo čistiji.

Proširene pore

Veliki broj žena ima problem s proširenim porama koje se uprkos redovnom čišćenju ponovo pune. Iako ne postoji trajno rešenje, neki sastojci ipak pomažu da se proširene pore barem malo smanje. Maska za smanjivanje pora na licu pravi se kombinacijom tri kašike jogurta sa sokom od pola limuna. Ona se vatom nanosi na T-zonu - čelo, nos i bradu, dekolte te na delove lica s proširenim porama. Deluje 30-ak minuta.

Suva umorna koža

Suvu umornu kožu nahraniće maska od šargarepe. Dve mlade šargarepe izrendajte i dobro iscedite. U sok dodajte polovinu žumanceta i dve kapi maslinovog ulja. Dobro izmešajte. Nanesite masku na očišćeno lice, ali izbegavajte područje oko očiju. Ostavite da deluje 15 minuta. Isperite toplom vodom. Šargarepu možete usitniti i mikserom i dodati joj tri kašike svežeg sira i kašičicu ulja od pšeničnih klica. Ovu smesu nanesite na lice, vrat i dekolte. Nakon 15 minuta isperite mlakom vodom.

U borbi protiv bora skupocene kreme dostojno će zameniti maska od belanaca i meda.

Dve kašike meda i jedno umešajte u kašu. Neka stoji na licu 20-30 min. Isperite vrućom, zatim hladnom vodom. Ako vam je koža masnija, med možete zameniti jednom kašikom limunovog soka.

Za svež i blistav ten izmiksajte ovu univerzalnu masku koja je namenjena svakom tipu kože, a tajni joj je sastojak - banana.

Bananu dobro izgnječite da ne ostanu grumuljice. Nanesite na lice u ravnomernom sloju, pa preko njega stavite gazu. Ovu masku možete naneti i na kapke. Opustite se u ležećem položaju 20-ak minuta, a potom lice isperite naizmenično toplom i hladnom vodom.

Za kraj, evo nekoliko korisnih informacija pre nego  što krenete u akciju:

- Sve sastojke što bolje usitnite kako bi se hranjive materije što bolje upile u kožu.

- Ostatak smese možete čuvati u frižideru, ali ga svakako iskoristite u sljedećih nedelju dana.

- Maske nanosite obvezno na očišćenu kožu. Pritom izostavite područja oko očiju i usana.

 Izvor: kodren.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: mašna

Pročitajte još

Najnovije vesti