Sanja Marinković: Suprug mi je glavni stilista i modni kritičar

Sanja Marinković: Suprug mi je glavni stilista i modni kritičar

Autor: | 05/05/2013

0


Iako je na malim ekranima uvek elegantno i šik odevena, voditeljka televizije „Pink“ Sanja Marinković privatno najviše voli ležerne odevne kombinacije u kojima se oseća prijatno i nesputano. Voditeljka emisija „Magazin in“ i „Bračni sudija“ najviše voli da nosi džins i baletanke, što je idealna kombinacija budući da svaki slobodan trenutak koristi da se posveti petogodišnjem sinu Strahinji sa kojim se rado igra. Tridesetdevetogodišnja novinarka najviše veruje modnom sudu svog supruga Aleksandra, televizijskog montažera, jer smatra da on ima istančan ukus i nepogrešivo ume da proceni šta kome dobro stoji. Zbog toga često od njega potraži modne savete.

Na početku razgovora za "Hello!" Sanja prvo govori kakvu garderobu preferira i kako se oseća u elegantnim odevnim kombinacijama koje nosi zbog posla kojim se bavi.
- Garderobu koju nosim prilikom snimanja svojih emisija retko oblačim privatno. Iako je to veoma lepa i kvalitetna odeća, ne volim da kod kuće i na ulici izgledam isto kao na malim ekranima. Kada idem na neke značajne događaje, obučem se elegantno, dok privatno najviše volim da sam u džinsu, u kombinaciji sa majicama i džemperima.

Kakav odnos imate prema firmiranim stvarima, da li ih rado kupujete?

- Volim dobre i kvalitetne stvari, ali više ne verujem u staro pravilo da su sve skupe stvari i kvalitetne. Sto puta mi se desilo da sam kupila neke torbe koje su koštale više stotina evra i koje su se brže pocepale nego neke jeftinije. Nedavno sam u Londonu kupila „Burberry“ torbu u njihovoj originalnoj radnji i već dva puta do sada sam je nosila na popravku. Loše iskustvo sam imala i sa drugim skupocenim brendovima. Od tih vrhunskih modnih kuća vredi kupovati samo one sa najskupljim limitiranim linijama, a ove druge koje uđu u industriju, nikako.

Šta vam je prioritet u garderobi?
- U poslednje vreme na prvom mestu mi je udobnost. Budući da sam vrlo niska, da bih izgledala zgodnije, trebalo bi da nosim visoke potpetice. Međutim, ja ne činim već gotovo svaki dan nosim baletanke u kojima se fantastično osećam. U toj obući slobodno se krećem i mogu nesputano da se igram sa svojim sinom Strahinjom.

Koliko vam je bitan materijal od koga je izrađena odeća?
- Mislim da sam pravi fanatik što se tiče materijala jer do detalja pročitam etiketu na kojoj piše od kakvih materijala je sačinjen određeni odevni komad. To uvek činim, bez obzira da li kupujem garderobu za sina, supruga ili sebe. Veštački materijali ne dolaze u obzir. Model može da me oduševi, ali ako ima i najmanji procenat sintetike, odustajem od njega. Kada sam bila klinka, zarad mode i lepog izgleda trpela sam peckanje i neudobnost na telu, sada to više ne podnosim.

Da li nervozu i loše raspoloženje lečite kvalitetnim šopingom?

- Ne, naprotiv, mene šoping unervozi.

Na koji način kupujete?
- Kupujem tako što u jednom danu sve obavim, a u šoping idem isključivo kada sam u inostranstvu. Ne pamtim kada sam u Beogradu nešto kupila. Od naših kreatora najviše volim da nosim garderobu Verice Rakočević. Imam jednu njenu majicu koju mi je davno poklonila i dan-danas je rado obučem, izuzetnog je kvaliteta. Takođe, sviđaju mi se komadi naše dizajnerke Suzane Perić koja mi je, između ostalog, kreirala venčanicu. Njene haljine su veoma šik i prefinjeno ističu figuru.

Birate li dugo odeću prilikom šopinga?
- Dugo biram garderobu i dvoumim se, nikada ne kupujem na prvu loptu. Nedavno sam sa porodicom provela tri nedelje u Dubaiju. Jednu sedmicu moj suprug je morao da se vrati za Beograd i baš tada sam želela da kupim neke cipele. Nisam bila sigurna da li su za mene ili ne, pa sam morala da popijem kafu u obližnjem kafiću kako bih razmisila. Onda sam otišla da ih fotografišem i poslala sam sliku mom suprugu na telefon, da on odluči. Čim je on aminovao, cipele su bile moje. Najviše volim da idem u kupovinu sa suprugom Aleksandrom jer mu beskrajno verujem. On nepogrešivo zna moj ukus i šta ide uz mene. Osim sa njim uživam u šopingu i sa mojom snahom Jelenom i mamom.

Koliko je vaš stil sličan načinu odevanja vaše majke?
- Kada sam bila mala, mamin garderober je bio moje omiljeno mesto. I ona i ja volimo udobnost i komfor. Ona u svojim zrelim godinama nosi džins i baletanke. Pošto smo slične građe, sve stvari koje meni dosade ona nasledi.

Poklanjate li garderobu?

- Rado poklanjam odeću: mami, tetkama, sestrama, prijateljicama, koleginicama. To me baš čini srećnom. Nedavno sam svojoj prijateljici Vesni Dedić poklonila maramu, jednoj koleginici su se svidele moje „Adidas“ patike, koje sam joj, ne dvoumeći se, dala. Ženi koja mi pomaže u kući obožavam da dajem stvari. Moj sin Strahinja je simpatičan jer je video kako njegovi mama i tata stalno nešto poklanjaju drugima pa je shvatio da to tako treba stalno da se radi. Kada mu nešto kupim, redovno me tera da to isto kupim i za sinove mog rođenog brata Matiju i Maksa koje on obožava. Nedavno je došao iz školice i rekao mi da je dvojici drugova obećao da će im kupiti iste patike i ranac koje sam njemu nedavno kupila. I slatko me je pitao: „Mama, je l' mi to možemo?“. Pred put u Dubai saopštio mi je kako je celom svom razredu obećao da će im na poklon doneti po jedan „tablet“. Nijedan njegov rođendan ne može da prođe a da njegovi drugovi ne dobiju poklon.

Volite li da vam sin uvek bude besprekorno stilizovan?
- Ne volim da bude besprekorno stilizovan, samo da bude lepo odeven. Kada ide u vrtić, najviše mu prijaju trenerke, ne voli ni farmerke ni pantalone.

Da li vaš sin voli kada se lepo obučete i sredite za izlazak?
- Moj Strahinja ne voli da me vidi kada se vratim sa snimanja. Ne sviđa mu se moja frizura i ne podnosi kada sam našminkana. Pola sata me zagleda i pita: „Šta ti je to po očima, po obrazu, kakva su ti to usta, idi brzo skini“. Nikako mu nije jasno zašto na mom poslu mora da se šminka da bi se radilo. Ne podnosi jarke boje laka za nokte. Nekada ih za snimanje nalakiram crnim ili nekim drugim tamnim lakom, odmah me tera da ih čistim. U našoj familiji najveću pažnju na modu i lepo oblačenje obraća najmlađi sin mog rođenog brata Maks, koji ima tri godine. On je pravi muškarac koji voli kada žena nosi haljinu. Kada obučem neku lepu toaletu, obavezno mi kaže da sam lepa. Kad listamo modne magazine, obožava da mi kaže: „Kupi ovu haljinu, vidiš kako je divna“. Maks je glavni da nama ženama deli komplimente.

Za razliku od sina vaš suprug verovatno voli kada ste doterani?
- Moj suprug je pravi esteta, bavi se filmom i montažom. Voli kada se doterujem, on mi je glavni stilista i modni kritičar, pa nepogrešivo zna da kaže šta mi dobro stoji, a šta ne. Dosta utiče na moj način odevanja, čak i moja snaha Jelena od njega traži stručne savete. Kada smo bile u Dubaiju, nije bila sigurna da li je jedna tašna kič ili ne, po mom obrascu, telefonom mu je poslala fotografiju torbe koju je želela da kupi, a pošto je on dao negativni komentar, odmah je odustala.

Jeste li vi na neki način uticali na njegov stil odevanja?

- Naravno. Pošto ne volim kada muškarci nose košulje jarkih boja, poput crvene, roze, narandžaste, a moj suprug ih je imao nekoliko, odmah sam ih uklonila iz ormara.

Imate li omiljeni asesoar?
- Ranije nisam volela nakit niti bilo kakve ukrase. Pre godinu dana, kada sam od supruga dobila divnu ogrlicu, koju je kupio u antikvarnici, počela sam da obraćam pažnju na lepotu tih ukrasnih detalja. Sviđa mi se nakit „Frivajl“ i volim da nosim satove.

Trošite li novac na skupocene mobilne telefone?
- Nikako. Oni koji me poznaju znaju da nosim mobilni telefon dok potpuno ne „umre“. Nedavno sam poslednji model mog telefona odnela u „Telenor“ i oni su mi rekli da u svom poslovanju u toj radnji nikada nisu videli da se nekome telefon toliko raspao a da i dalje radi. Meni je bitno da mi je telefon funkcionalan i lak za rukovanje. Sada koristim ajfon.

Ukrašavate li vaš automobil raznim detaljima?

- Moj suprug voli da kaže da moj auto i dalje izgleda kao da je tek izašao iz auto-salona. Potpuno je isti kao kad sam ga kupila, miriše na novo, nema nijedan detalj. Mada, nisam baš preterano ažurna kada je reč o pranju kola, jednom u pet meseci odem u perionicu.

Godinama imate savršenu figuru, praktikujete li poseban sistem vežbanja i ishrane?
- Iz estetskih i zdravstvenih razloga redovno vežbam. Moj trening traje tri sata i praktikujem ga tri puta nedeljno. Toliko se na treninzima opustim i napunim energijom da posle njih bez problema odem na televiziju „Pink“ i snimim odjednom nekoliko emisija. Na posebnom sam režimu ishrane, koji se menja na četiri nedelje. Zbog toga se savršeno osećam.

Piše: Jelena Popović, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin