Partizan osvojio šestu titulu ABA lige

Partizan osvojio šestu titulu ABA lige

Autor: | 28/04/2013

0


Košarkaši Partizana savladali su u finalu Crvenu Zvezdu rezultatom 71:63 i tako osvojili šestu titulu ABA lige. Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle osvajanja ABA lige da je njegova ekipa nacionalno blago Srbije i da bi ona trebalo da se posmatra "mnogo šire od klupskih boja".
- Ova ekipa je jako mlada, većina prognozera je tvrdilo da je izabran pogrešan momenat da se podmladi tim, kada je značaj ABA lige najveći. To je rizično, trebalo je mnogo hrabrosti i vere. Nismo obećavali trofeje, ali nam se desilo. Nadam se da to nikoga posebno ne pogađa - rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle pobede u finalu završnog turniru u Laktašima nad Crvenom zvezdom.
Fajnal for ABA lige u Laktašima preslio je sportski Beograd u nezvaničnu prestonicu Republike Srpske. Predsednik RS Milorad Dodik ugostio je svoje proverene sportske prijatelje iz Partizana, ali i sve druge koji su došli na završnicu ABA lige. Na listi zvanica našao se i Srđan Đoković. Zvezdinu delegaciju i navijače prevodili su Nebojša Čović i glumac Ivan Bekjarev. Nokte je grizao i Filip David, roker koji ne propušta ni jednu utakmicu Radničkog iz Kragujevca. Da vidi F4 došao je i ministar Mlađan Dinkić, Aca Petrović, Milan Gurović, Novica Veličković, Zoran Savić, Milan Gurović i mnogi drugi … Iz Minesote je došao NBA igrač Nikola Peković.
Povređeni košarkaš Radničkog Ratko Varda sa sinom Markom pratio je sa tribina polufinalni susret svog kluba i Crvene zvezde.


Tekst i foto: miladin Mihajlović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin