"Dva i po muškarca": Serija koja je izneverila očekivanja

"Dva i po muškarca": Serija koja je izneverila očekivanja

Autor: | 27/04/2013

0


Izbaciti Čarlija Šina iz serije “Dva i po muškarca” činilo se poput samoubistva za tu humorističku američku seriju. No, producenti su ipak odlučili da rizikuju i 2011. rešili se problematičnog, drogama i skandalima sklonog glavnog glumca. Ubili su njegov lik, Čarlija Harpera, simbol te serije. Kako im je u startu bilo sasvim jasno da nema smisla angažovati za tu istu ulogu drugog glumca, jer Šin je privatno bio sve ono što Harper predstavlja u seriji, odlučili su da u “Dva i po muškarca” ubace sasvim novi lik.
Trebalo im je i poznato ime, ali dovoljno otkačeno da seriji da potrebnu razuzdanost, pa je izbor sasvim logično pao na Eštona Kučera. Stvoren je Valden Šmit, internet milijarder silno željan ljubavi, ali ipak, većina je predviđala potpuni fijasko devete sezone serije.
- Šta su ‘Dva i po muškarca’ bez Čarlija? Baš ništa! - komentarisalo se u američkim medijima.
Međutim, ubrzo se pokazalo da nisu bili u pravu. Deveta sezona serije u Americi je postigla bolju gledanost nego osma, poslednja u kojoj je još igrao Šin. Svi su očekivali da serija propadne - a oni su ta očekivanja izneverili.
The New York Times okarakaterisao je “Dva i po muškraca” najvećom humorističnom serijom u poslednjoj deceniji, a nisu ih zaobišla ni ugledna priznanja. Poslednji udarac Šinu zadao je Forbs, jer brojke su bile neumoljive - Kučer je od Šina preuzeo titulu najbolje plaćenog televizijskog glumca. Od maja 2011. do maja 2012. inkasirao je 24 miliona američkih dolara. Šinu je ostala uteha što Kučer ipak nije uspeo da sruši njegov rekord od godine ranije, kada je zaradio čak 40 miliona dolara.
Dakle, u seriju stiže milijarder Valden, nakon neuspešnog pokušaja davljenja u okeanu, jer ga je iz kuće izbacila supruga Bridžet (Džudi Grir). Takav, očajan, slučajno nabasa na kuću u Malibuu, u kojoj su dva puta razvedeni kiropraktičar Alan Harper (Džon Krajer) i njegov neuspešni sin tinejdžer Džejk (Angus T. Džons) osam godina živeli s Alanovim sad pokojnim bratom. Valden kupuje kuću i poziva Alana da ostane da živi u njoj i tako ga spasava od života s narcisoidnom, emotivno otrovnom majkom Evelin (Holand Tejlor). Valden želi da zadrži i Bertu (Končata Ferel), Čarlijevu ironičnu domaćicu. Valden, Alan i Džejk prilagođavaju se novom suživotu...
U seriji glume i Marin Hinkl, kao Alanova neurotična bivša supruga Džudit, Rajan Stajls, kao njen drugi suprug Herb i Kortni Torn-Smit u ulozi Lindzi, samohrane majke, koja povremeno "ljubaviše" s Alanom.
Autori serije su Čak Lor (“The Big Bang Theory”, “Dharma & Greg”, “Mike & Molly”, “Grace Under Fire”) i Li Aronson (“Cybill”, “Grace Under Fire”, “Murphy Brown”), a rađena je u produkciji kompanije Chuck Lorre Productions, Inc., The Tannenbaum Company i Warner Bros. Television. “Dva i po muškaraca” ili u originalu “Two and a Half Men” počela je sa snimanjem 2002. godine, a premijerno je emitovana u septembru 2003. Najgledanija je humoristička serija u Americi u pet od šest poslednjih sezona. Deveta ima 24 epizode.

Autor: Life Content
Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti