Nenad Milijaš: Pomešana osećanja radosti i tuge

Nenad Milijaš: Pomešana osećanja radosti i tuge

Autor: | 21/04/2013

0


Posle potresa mozga, koji je doživeo na fudbalskoj utakmici sa „Radničkim“ iz Kragujevca, kapiten „crveno-belih“ Nenad Milijaš polako se oporavlja od povrede glave. Udarac, koji je zadobio na meču koji se završio u korist „Crvene zvezde“, za nekadašnjeg igrača engleskog „Vulverhemptona“ mogao je da bude koban. Na svu sreću, kada je dovezen u bolnicu, lekari su ustanovili da je reč o blažem potresu mozga. Posle jednog dana provedenog u bolnici slavni sportista pušten je kući i uspešno se oporavlja pored supruge Ksenije. Za magazin „Hello!“ dvadesetdevetogodišnji fudbaler otkrio je kako se osećao tog dana kada je zadobio udarac u glavu i da li je potres mozga ostavio neke posledice na njegovo zdravlje.
- Sada se osećam odlično, na svu sreću nemam nikakve posledice. U pitanju je bio lakši potres mozga. Nisam gubio svest, ali sam izgubio vazduh. Posle pada na zemlju nekoliko minuta bio sam dezorijentisan. Sada je sve u redu. Hvala Bogu, u prilici sam da se brzo vratim na teren - započinje razgovor uspešni fudbaler.
Milijaš tvrdi da se na sportskom susretu sa „Radničkim“ sve tako brzo desilo da nije imao vrena da se uplaši. U prvom trenutku nije znao šta ga ja snašlo, ali kada je oko sebe video doktore koji su mu pritrčali u pomoć, odmah se osetio sigurnim.
- Kad sam došao sebi i ugledao doktora, znao sam da je celokupna situacija pod kontrolom. Medicinski tim je brzo reagovao, nije bilo prostora za strah. Već posle petnaest minuta osećao sam se bolje - kaže kapiten „crveno-belih“.
Odmah posle nemilog događaja sportista je odvezen u bolnicu kako bi se tačno ustanovilo o kakvom je problemu reč.
- U bolnici sam bio nekoliko sati. Pošto su me lekari pregledali i ustanovili da nema posledica po zdravlje, rekli su mi da neko vreme ostanem u bolnici, kako bi bili sigurni da nesmetano mogu u kućnim uslovima da se oporvaljam. Ustanovljenio je da sam imao lakši potres mozga. Ipak, nezgodno je dobiti udarac u glavu, ali, budući da nisam gubio svest i da je doktor reagovao brzo, sve je prošlo bez opasnosti po moje zdravlje - kaže Nenad Milijaš, kome će utakmica sa „Radničkim“, ako izuzmemo potres mozga, ostati delimično i u lepom sećanju. Naime, poznati fudbaler je tog dana postigao četirihiljaditi gol za „Crvenu zvezdu“ i upisao se u istoriju ovog kluba.
- Velika je stvar naći se u društvu Miroslava Pavlovića, koji je postigao hiljaditi gol, Milka Đurovskog, koji je dao dvehiljaditi pogodak, i Perice Ognjenovića, koji je zakucao trihiljaditi gol za „crveno-bele“. Četirihiljaditim golom upisao sam se zauvek u istoriju našeg kluba, a takve stvari nemaju cenu. To je ostvarenje mog dečačkog sna. “Crvena zvezda” je zauvek moj klub od rođenja i zato je posebna čast igrati za nju. Srećan sam -završio je razgovor Nenad Milijaš koji će ovih dana proslaviti trideseti rođendan.

Piše: Jelena Popović, Life Content
Foto: „Crvena zvezda“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti