Vujadin Savić: Sa najmilijima sve je mnogo lakše

Vujadin Savić: Sa najmilijima sve je mnogo lakše

Autor: | 20/04/2013

0

Fudbaler „Dinama“ iz Drezdena Vujadin Savić nedavno je imao prvu ozbiljnu povredu u karijeri, kada je na utakmici njegovog tima protiv „Herte“ pokidao tri ligamenta. Zbog ove nezgode sin proslavljenog fudbalera Dušana Savića i novinarke Marine Rajević Savić pre mesec dana morao je hitno da se operiše, a na teren će moći da se vrati tek pred kraj sezone. Uspešni sportista odlučio je da veći deo vremena tokom oporavka provede u Beogradu, gde mu pored roditelja, najveću podršku pruža nevenčana supruga Mirka Vasiljević, sa kojom ima jednoipogodišnjeg sina Andreja.
- Povredio sam se na jednoj utakmici, prilikom doskoka sam iskrivio zglob i pokidao tri ligamenta - počinje priču za magazin "Hello!" Vujadin.
- Četiri dana posle povrede morao sam na operaciju koja je urađena u Drezdenu. Lekari kažu da su odlično zaštitili ligamente, a oporavak teče po planu pa sam u bolnici proveo svega dva dana. Čim se ukazala prilika, došao sam u Beograd jer ovde imam dobre uslove za rehabilitaciju, a svakako mi je bolje da se oporavljam kod kuće uz svoju porodicu i drage ljude - iskren je mladi fudbaler.
Mladi Savić je u rodnom gradu proveo nešto više od dvadesetak dana, a potom se vratio u Nemačku, gde će nastaviti sa terapijom. Ako sve bude teklo po planu, kroz nekoliko nedelja mogao bi da se vrati na teren.
- Veći deo vremena tokom oporavka proveo sam u Beogradu gde sam svakog dana odlazio na terapiju. Samo sam nakratko posetio Drezden radi kontrole kod lekara koji me je operisao i ponovo se vratio kući. Pošto se oporavku bliži kraj sada sam definitivno morao da dođem u Nemačku i neću se vraćati kući do kraja sezone - kaže Vujadin.
- Za desetak dana ću moći da skinem longetu, što će biti veliko olakšanje. Već tada ću moći da počnem sa laganim treninzima, ali se neću pridružiti mojoj ekipi. Prvo ću malo da trčim, a kasnije da treniram sa saigračima. Ako sve bude teklo po planu, kao što je slučaj do sada, trebalo bi da se pred kraj ove sezone vratim na teren i nastavim da se nesmetano bavim svojim poslom.
Budući da mu je ovo prva velika povreda u karijeri, Savić je u prvom trenutku bio vrlo razočaran zbog toga, ali je s vremenom prihvatio surovu realnost i rešen je da se izbori i da sa svim teškoćama izađe kao pobednik.
- Ovo mi je prva velika povreda u karijeri i, naravno, da sam se mnogo iznervirao zbog svega što mi se desilo. S vremenom sam se prilagodio novonastaloj situaciji i sada proces oporavka ne podnosim teško. Osim što sam se prvi put povredio, to mi je bila i prva operaciju u životu. Lepo sam sve podneo i nisam imao tremu, ali se ipak nadam da neću više imati hirurške intervencije - iskren je popularni fudbaler kome su emotivna partnerka i prijatelji pružali veliku podršku.
- Moji najbliži su sve vreme uz mene. Znao sam da će tako biti i upravo zbog njih sam odlučio da tokom oporavka budem u Beogradu. To mi mnogo znači i svakako su mi olakšali ove teške trenutke - zaključuje Savić.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Inside story

Najnovije vesti