Danina Jeftić: Udaću se pre porođaja

Danina Jeftić: Udaću se pre porođaja

Autor: | 18/04/2013

0


Glumica Danina Jeftić poslednjih osam meseci sa svojim partnerom, uspešnim producentom Aleksandrom Kukanjcem proživljava najlepše životne trenutke, jer će se u maju ostvariti u ulozi roditelja. Simpatična crnka, koja je nedavno ušla u osmi mesec trudnoće, imala je sreću da se tokom trudnoće odlično oseća, tako da je čitavo vreme bila i poslovno aktivna.
- Mislim da devojke često greše kada odluče da miruju u trudnoći iako im lekari nisu zabranili aktivnost. Sve vreme osećam se odlično, smatrala sam da mogu nesmetano da obavljam svoj posao, pa sam se u skadu s tim i ponašala. Igrala sam redovne predstave u Zvezdara teatru, Beogradskom dramskom pozorištu, teatru "Boško Buha“ i na Paliluli sve dok sam se osećala dobro i dok me stomak nije sputavao. Neke sam napustila ranije, a poslednje sam odigrala „Sumnjivo lice“ pre nepune tri nedelje - počinje priču za magazin "Hello!" Danina.
- Pored angažmana u pozorištu, snimala sam seriju „Na putu za Montevideo“, koja se donedavno prikazivala na „Radio-televiziji Srbije“. Radili smo u Beogradu, Barandi i u Kotoru i imala sam veliku podršku kolega koje se raduju što ću se uskoro ostvariti kao majka. Jedini problem pojavio se pri kraju snimanja, kada je počeo da mi se vidi stomak, pa sam u kadru uglavnom morala da držim jastuk ili nešto slično. Sigurna sam da će mi jednog dana, kada budem gledala seriju, sve to biti draga uspomena - objašnjava buduća majka koja je posle odlaska na privremeno odsustvo počela da radi sinhronizaciju crtanih filmova.
- Sinhronizacija crtanih filmova je mnogo slična mom poslu, ali ne moram da se slikam, pa me trudnoća u tome ne ometa. Svoj posao posmatram kao rad, ali i kao igru za duh i telo, i ne želim da ga se odreknem.
Lepa umetnica tvrdi da je sa svojim emotivnim partnerom Aleksandrom planirala potomstvo i da je bila presrećna u trenutku kada je saznala da je u drugom stanju.
- To je bio trenutak u kome zaista od sreće i uzbuđenja ne možete da pronađete odgovarajuću reč. Posle toga su mi, verovatno kao svakoj ženi u toj situaciji, mnoge stvari prošle kroz glavu. Strah kako ćeš svoj život uklopiti u novonastalu situaciju, ali ako si sve to unapred isplanirao, kao što je bilo u mom slučaju, sve ubrzo dođe na svoje mesto. Moje glavne bojazni bile su vezane za to da li ću uspeti da uskladim snimanja, što mi je pošlo za rukom - iskrena je dvadesetšestogodišnja glumica čiji se roditelji takođe raduju što će uskoro dobiti prvog unuka.
- Čini mi se da mama, tata i sestra po čitav dan razmišljaju o bebi i o tome kako će je čuvati kada se rodi. Moja pet godina mlađa sestra stalno naglašava da ću morati da joj ostavljam bebu da je ona čuva. Istu radost deli i Aleksandrova porodica, naravno mnogo su se obradovali i svi naši prijatelji i kolege. Divno je saznanje da tvoju radost deli mnogi ljudi.
Da bi se u trudnoći osećala lepo i opušteno i pripremila za porođaj i prve dane roditeljstva, Danina je odlučila da sve vreme tokom trudnoće odlazi na časove joge i pilatesa, koji joj izuzetno prijaju i relaksiraju je.
- I pre nego što sam ostala u drugom stanju trudila sam se da budem fizički aktivna jer je dobra forma bitna za svakog glumca. U zavisnosti od obaveza, odlazila sam u teretanu ili sam sama kod kuće radila vežbe, a uživala sam i u vožnji rolera. Prema preporuci drugarice, kada sam saznala da ću postati majka, odlučila sam da krenem na časove joge i pilatesa jer se oni preporučuju trudnicama. I ispostavilo se da je to zaista pun pogodak - otkriva glumica.
- Budući da nam časove drži babica, sada sam već počela i da se pripremam za porođaj, ali i za prve dane roditeljstva, pa je došlo na red da učim sve o dojenju, prepovijanju bebe i slično. Ne samo da su mi prijale vežbe već mi je bilo značajno i to što sam bila u stalnom kontaktu sa ostalim trudnicama.
Režim ishrane je korigovala, vodi računa da se zdravije hrani i ima redovne obroke, na šta pre trudnoće nije obraćala pažnju.
- Prvi put u životu imam tri obroka dnevno i redovno jedem sveže voće ili povrće. U početku mi je bilo čudno da se naviknem da doručkujem odmah posle ustajanja, ali sada sam se navikla. Nikada se u životu nisam hranila lepše i zdravije.
Iako Danini i njenom izabraniku nije važan pol deteta, mnogo su se obradovali kada s saznali da će njihova prva beba biti muškog pola.
- Kada nađete osobu sa kojom želite da provedete život i otkrijete da ćete postati roditelji, mislim da je neskromno žudeti za tim kog će pola biti vaše dete. Zato mi nismo imali želje s tim u vezi, ali jesu ljudi oko nas. U mojoj porodici uglavnom su se rađale devojčice, pa će dečak biti pravo osveženje. Zanimljivo je da, kada mi je lekar saopštio pol, nekako mi se tog trenutka činilo da sam oduvek znala da ću imati sina. Kada se prisetim nekih maštanja iz mlađih dana, uvek sam zamišljala dečaka.
Budući roditelji uživaju u odabiru imena za svoje prvo dete, ali se ta lista svakodnevno menja.
- Sada nam je najveći problem da smislimo odgovarajuće ime. Stalno pravimo spiskove. Želim da ime bude neobično, ali ne preterano, i da me ni na koga ne podseća. Međutim, kad god se odlučim za neko, čujem da se neki dečak tako zove. Aleksandar je prilično kreativan i stalno mi daje nove ideje koje mi se u prvom trenutku uglavnom svide, ali mi brzo i dosade pa smo još u fazi potraze za pravim imenom za našeg sina.
Lepa glumica i njen partner već su počeli da kupuju stvari za sina, što im pričinjava zadovoljstvo.
- Već smo počeli sa kupovinom, uzeli smo krevetac, kolica i prve komade garderobe. Te stvari nas čine srećnim i ispunjenim, jedino se trudimo da ne poletimo od prevelike sreće.
Pre nego što se porodi, Danina i Aleksandar planiraju da se venčaju.
- Što se tiče venčanja, Aleksandar i ja želimo da to bude intiman čin, u krugu porodice i najboljih prijatelja, i ne bih mnogo pričala o tome. Venčanje planiramo uskoro, pre mog porođaja, dok ćemo veliko svadbeno slavlje organizovati kada se beba rodi. Voleli bismo da i naše dete bude prisutno na tom veselju - zaključuje Jeftićeva.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti