Emina Jahović i Mustafa Sandal: Veliko slavlje našeg mališana

Emina Jahović i Mustafa Sandal: Veliko slavlje našeg mališana

Autor: | 13/04/2013

0


Luksuzni dom pevačice Emine Jahović i njenog supruga, turske pevačke zvezde Mustafe Sandala, smešten u elitnom dela Istanbula, idealno je mesto u kome je poznata Novopazarka upriličila proslavu prvog rođendana mlađeg sina Javuza. Vođena maštom, atraktivna tridesetjednogodišnjakinja potpuno samostalno je najprostraniji deo kuće preuredila u salu za svečanu proslavu dana rođenja svog mezimca. Prostor za proslavu bio je ukrašen plavim i zelenim balonima. Centralni deo kuće, gde je upriličeno rođendansko slavlje, okupan je svetlošću zahvaljujući velikim prozorima sa kojih se pruža divan pogled na bazen smešten u dvorištu ispred kuće.
Na jednoj strani velike prostorije nalazili su se dečiji stolovi sa stolicama u zelenoj, ciklama i narandžastoj boji. Donji deo prostorije, u kojoj su bili smešteni ugaona garnitura i fotelje, bio je namenjen odraslima, koji su bezbrižno pratili zabavnu igru mališana.
Mama malog Javuza bila je vidno uzbuđena zbog proslave prvog rođendana najmlađeg člana porodice. Gotovo u potpunosti je brigu o zabavi preuzela na sebe, ali bila je raspoložena i osmeh joj nije silazio sa lica. Glavno društvo na Javuzovom rođendanu bila je „ekipa“ drugara njegovog starijeg brata Jamana. Zato su na vratima porodičnog doma i slavljenik i njegov stariji brat zajedno sa majkom dočekivali zvanice.
- Bilo je zaista prelepo. Budući da sam perfekcionista po prirodi, sve vreme sam se pribojavala da li će Javuzova rođendanska zabava proteći onako kako sam planirala. Na kraju je sve ispalo savršeno - započinje Emina Jahović-Sandal razgovor za „Hello!“.
Poznata pop pevačica kaže da je toplina doma bio idealan prostor u kojem je na najopušteniji način, uz malu pomoć stručnjaka, organizovala rođendansku proslavu svom sini. Budući da je po prirodi kreativna, Emina je svoju maštovitost iskoristila da najbolje što ume uredi prostor i do detalja osmisli Javuzov rođendan.
- Javuzovu proslavu rođendana upriličili smo u prostoru koji pripada stambenom kompleksu u kojem živimo. Prikladan je za sve vrste zabava, i ovoga puta pokazao se kao idealan prostor. Inače, uživam da organizujem proslave kad god imam vremena za to, naročito svojim najmilijima. Najsrećnija sam kada sam sigurna, kao sada, da su se naši gosti lepo proveli i opustili - rekla je ponosna majka dvojice slatkih dečaka.
Za rođendansku proslavu Emina je odabrala dekadentnu odevnu kombinaciju, belu košulju i crvene pantalone. Njen suprug Mustafa bio je sve vreme nasmejan i obasipao je pažnjom svoje naslednike, ali i sve goste. Jaman je na proslavi Javuzovog rođendana nosio sivu košulju i prsluk slične boje. Ipak, najveće simpatije i komplimente toga dana dobio je slavljenik. U kariranoj košulji i teksas pantalonama bio je toliko simpatičan da su ga sve zvanice grlile, ljubile i slikale se sa njim. Iako mu je celokupna atmosfera prijala, nije znao šta se tačno oko njega dešava.
- Javuz je bio totalno zbunjen. Ovo je bilo njegovo prvo druženje sa toliko dece. Mališani su bili veseli i zadovoljni. Uživali su u raznim zanimacijama i igrama. Ipak, najveća sreća bila je što su bili zajedno i što su imali priliku da se druže nekoliko sati. Mi, njihove mame, uživale smo gledajući ih tako raspoložene. Kako je vreme odmicalo, našem malom slavljeniku se prispavalo, pa je njegov rođendanski parti potpuno pripao njegovom starijem bratu Jamanu. Uživao je u igri sa svojim drugarima. Iako su me neki savetovali da i Jamanu kupim poklon i napravim tortu povodom Javuzovog rođendana, da ne bi bio ljubomoran, nisam to učinila. Želim da svoje sinove vaspitavam tako da znaju da cene jedan drugog i raduju se i tuđim, a ne samo svojim proslavama - sa osmehom priča Emina.
Poznata pevačica je na početku rođendanske zabave izabrala da sa muzičkog stuba pušta klasičnu muziku. Kako se atmosfera postepeno zagrevala, na red su došle karaoke i dečije pesme. Ipak, najuzbudljiviji deo rođendana bio je kada su slavljenika i ostale mališane iznenadili animatori. Zvezde Javuzovog rođendana bili su Mini i Miki Maus, Diznijevi junaci koje sva deca prepoznaju i vole.
- Javuzova zabava odvijala se preko dana. Kao idealna za uvod u dobru zabavu učinila mi se klasična muzika, koju, inače, slušamo svi kada se probudimo. Kasnije, kada su se klinci zaigrali, počeli smo da puštamo dečje pesme. Pravo veselje je nastalo sa karaokama. Tada je nastupilo totalno „ludilo“. Sva deca bila su preslatka, utrkivali su se ko će bolje da otpeva neku pesmu. Javuzov omiljeni lik je Spajdermen, ali mi smo izabrali da se na zabavi pojave Miki i Mini Maus jer su to Diznijevi junaci i sva deca ih sigurno vole. Mališane je tog dana najviše oduševio mađioničar koji je za njih izveo trikove - prepričava Emina.
Na rođendanu malog Javuza bilo je pregršt ukusnih specijaliteta, serviranih u belim i providnim činijama, a posluženje je bilo po principu švedskog stola. Na dugim stolovima za posluženje obilovali su mesni i riblji specijaliteti, sarmice od povrća, razne salate od kuvanog i svežeg voća. Sve te delicije zadovoljile su i najprobirljiviji ukus starijih i najmlađih gostiju. Poslastice su na oko delovale perfektno. Pošto im je i ukus bio savršen, drugari Jamana i Javuza nisu znali koji će kolač pre da probaju. Ipak, najveseliji deo večeri, kome se mali slavljenik najviše obradovao, bilo je iznošenje slavljeničke torte. Poslastica na tri sprata bila je bele boje, ukrašena plavim, zelenim i žutim lopticama. Završetak prvog sprata krasili su plava mašna i medvedić u istoj boji. Na vrhu torte, na dršci je bilo zabodeno nekoliko improvizovanih jaja, kao i prskalica koja je gorela dok su slavljeniku nosili tortu. Javuz je bio iznenađen pažnjom i aplauzima kojima su ga gosti nagradili.
- Bilo je lepo. Odlično smo se proveli, a veliku čast su mi učinili svi dragi ljudi koji su došli na prvi rođendan mog mlađeg sina. Bili su tu članovi moje i Mustafine porodice, moje prijateljice sa decom, kao i mnogo Jamanovih školskih drugara koji su prvi put upoznali malog Javuza. Presrećna sam što je moja starija sestra Sabina uspela da dođe sa svojim sinom Leom, koji se rodio samo devet meseci pre Javuza. Došla su deca mog brata Mirsada koju volim kao svoju. Moja najbolja drugarica Bisera je tog dana bila uz mene, kao i mnogo prijateljica koje sam stekla ovde u Turskoj - rekla je Emina Jahović koja se posle proslave Javuzovog rođendana ponovo posvetila pripremama za izdavanje novog albuma, čime je zaokupljena ovih meseci.
- Moj novi CD biće objavljen krajem maja. Biće to najbolji album u mojoj karijeri. U isto vreme komercijalan i dinamičan. U studio ću ući dvadesetog aprila, a do tada će svi aranžmani biti gotovi. Već sada se radujem pevanju, kao i druženju u studiju sa saradnicima - govori popularna pevačica. Objašnjava i svoju iznenadnu popularnost i prisutnost u Hrvatskoj, naročito na kanalu „Croatian Music“.
- Srećna sam što se moja muzika sluša i u Hrvatskoj. Radujem se što ću sredinom juna nastupiti kao gost iznenađenja na Festivalu "Vodice". Ali tek spremam pravi bum, jer će moj novi album biti objavljen na prostoru cele bivše Jugoslavije. Planiram da u Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama nekadašnje države, gradim karijeru slično kao i u Srbiji. Sve zavisi od toga kako će moj novi album biti prihvaćen - kaže Emina.

Tekst: Life Content, Jelena Popović
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti