Branislav Lečić: Premijera predstave "Opomena" u utorak u Sava centru

Branislav Lečić: Premijera predstave "Opomena" u utorak u Sava centru

Autor: | 05/04/2013

0

Pozorišna predstava "Opomena - deset godina posle Zorana Đinđića" premijerno će biti predstavljena u utorak, 9. aprila u 20 časova na velikoj sceni Sava centra. Autor ove scensko-muzičke alegorije je naš proslavljeni filmski i pozorišni glumac Branislav Lečić.
Lečić je u saradnji sa Branislavom Ilić uobličio scenski tekst, potpisuje režiju komada, a videćemo ga i na sceni gde će još jednom pokazati zašto ga smatraju jednim od najboljih i najhraizmatičnijih glumaca srednje generacije. Pored nejga, u predstavi likeve tumače i mladi dramski umetnici Miljana Gavrilović, Lidija Cvetić, Iskra Brajović, Tijana Maksimović, Maja Jovanović, Jelena Rakočević i drugi.
- Ova predstava ne govori o prošlosti već o sadašnjosti. Suviše se bavimo prošlošću a premalo budućnosti. Naša ideja je da na sceni glumačkom igrom, scenskim pokretom, posebnom koreografijom i video instalacijama oživimo Zoranovu energiju i Zoranove ideje koje su nam danas itekako potrebne. Zahvaljući posebnim vizelno-scenskim efektima očekujemo i da nam se Zoran pojavi na sceni – najavila je Anita Todorović, direktorka "Whole in one communications" agencije koja je osmislila kreativno rešenje i plakat za predstavu.
Asistent režije je Dejan Janković, koreograf predstave Bojana Mišić, za vizuelne efekte u predstavi zadužen je Goran Balaban, muziku za predstavu komponovala je Irena Popović a Dragica Laušević potpisuje kostim.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još