Vežbe za lepe noge

Vežbe za lepe noge

Autor: | 28/03/2013

0

Sada je krajnje vreme da se počnete spremati za leto i plažu, ne 10 dana pred odmor nego sada!

Nije dovoljno samo smršati, treba poraditi na mišićima nogu da bi izgledale zategnuto, mladalački i negovano. Spremite ih za pokazivanje sa par vežbi i odgovarajućim kozmetičkim preparatima koje vam predlažemo.

 

Vežba 1. : Čučnjevi sa osloncem

Naslonite se uz zid, noge odmaknite od tela i spustite se u čučanj. Zadržite položaj do granice prijatnosti pa se vratite u stajaći položaj.

Za početak ruke držite uz telo, imaćete bolji oslonac, kad ojačate mišiće ruke podižite u visini ramena, istovremeno sa čučnjevima.

Vežbu ponovite nekoliko puta, svakodnevno vežbajte i povećavajte broj čučnjeva. Dodajte opterećenje, tegove ili flašice sa vodom .

 

Vežba br. 2: Imaginarno sedenje

Stanite uspravno ispred stolice, ruke ispružite ispred tela, spustajte se polako prema sedalu savijajući noge u kolenima, možete dodirnuti stolicu ali nesmete sesti na nju.

Zadržite ovaj položaj do granice prijatnosti pa se lagano usparivite, spuštajući ruke uz telo.

Vežbu ponovite nekoliko puta, sistematično povećavajte broj vežbi iz dana u dan , kad ojačate mišiće dodajte opterećenje u rukama.

 

Vežba br.3 : Istezanje

Spustite se u polučučanj. Ruke oslonite obema šakama na levo koleno, desnu nogu polako ispružite u stranu, pa se laganim zamasima naslanjajte celom težinom na levu nogu.

Istazanje možete vežbati napred-nazad, spustite se u polučučanj desnu nogu izbacite iskorakom iza tela, naslonite ruke na levo koleno pa  laganim zamasima prenesite težinu celog tela na levu nogu. Ponovite nekoliko puta , pa zamenite položaj nogu sa leve na desnu.

 

Nega

Redovna depilacija i kvalitetan pedikir je nešto što mora da bude rutina preko leta, kao pranje zuba.

To završite u kozmetičkom salonu a kod kuće svakodnevno masirajte noge kvalitetnim losionom za telo i to počevši od stopala.

Masažu radite polako i sistematično, kružnim pokretima : stopala, potkolenice, kolena (posvetite im posebnu pažnju tokom masaže jer je koža na kolenima suva), nadkolenice, bokovi.

Ako imate problema sa kapilarima i venama, preporučujmo kreme sa nevenom, koristite ih svakodnevno na već opisan način, a za potpuniji efekat popite dva puta dnevno šolju čaja od koprive jer popravlja cirkulaciju.

Izvor: kodren.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin