Ivana Španović: Vladimir me je osvojio na prvi pogled

Ivana Španović: Vladimir me je osvojio na prvi pogled

Autor: | 20/03/2013

0


Naša najuspešnija atletičarka Ivana Španović već četiri i po godine uživa u emotivnoj vezi sa trenerom fitnesa Vladimirom Kumrićem u kome je pronašla savršenu polovinu. Ovaj zaljubljeni par upoznao se u jednom noćnom klubu u Zrenjaninu, odakle su oboje poreklom, a posle nešto više od godinu dana zabavljanja počeli su zajedno da žive u Novom Sadu. Uspešnoj sportistkinji, osim članova njene porodice, dečko pruža najveću podršku u poslu, a tako je bilo i na proteklim takmičenjima u Turskoj i Švedskoj.
- Kada sam se 2008. godine vratila sa Olimpijskih igara u Pekingu, odlučila sam da sa društvom u Zrenjaninu proslavim uspešan završetak sezone i otišli smo u jedan noćni klub. Tamo je bio i Vladimir, koji je sa društvom sedao za stolom pored našeg. Tu smo se prvi put ugledali i to mi je bilo sasvim dovoljno da se odmah raspitam i saznam ko je on, a već sutradan sam mu prva poslala SMS - počinje priču Ivana.
- Budući da se nismo poznavali, Vladimir me je najpre privukao svojim izgledom. Kako sam tih dana operisala krajnike i bila primorana da nedeljama ležim u stanu, nas dvoje smo komunikaciju nastavili porukama. Već tada sam shvatila da je on osoba koju želim bolje da upoznam. Posle nekoliko nedelja poznanstva, počeli smo da se zabavljamo.
Pošto su emocije između ovog skladnog para s vremenom postajale jače, oni su pre tri godine odlučili da počnu da žive zajedno, a istovremeno su odlučili da započnu i zajednički biznis, pa su otvorili teretanu „She“ u vojvođanskoj prestonici.
- Po završetku moje srednje škole, odlučila sam se za preseljenje u veći grad zbog daljeg školovanja i boljih uslova za treninge. Vladimir je tada radio na relaciji Novi Sad - Zrenjanin, tako da je njemu odgovaralo da se preseli u srpsku Atinu i tada smo počeli da živimo zajedno. Ubrzo smo otvorili i teretanu „She“ namenjenu damama. Taj posao vodi moj dečko koji istovremeno radi i kao lični trener, a ja sam uključena onoliko koliko mi profesionalne obaveze dozvoljavaju. Uvek kada imam vremena, pored standardnih treninga, volim da vežbam jogu i boks - objašnjava atraktivna sportistkinja koja smatra da je u svom dečku pronašla sve što joj je potrebno od jednog muškarca.
- Vladimir je pravi muškarac za mene. Veoma su mi bitni podrška i sigurnost koje mi pruža, a osim toga nas dvoje imamo slična interesovanja, pa osećaj emotivne ispunjenosti ne prestaje još od početka veze. Vreme to samo potvrđuje jer osećanja postaju sve izraženija - iskrena je Španovićeva.
Na prvenstvu Balkana, gde je osvojila zlatnu medalju, Ivana je imala podršku partnera. S obzirom na to da je tada oborila i lični rekord, sa putovanja iz Istanbula nosi samo najlepše uspomene.
- Utisci sa tog takmičenja su sjajni. Po četvrti put ove godine oborila sam sopstveni nacionalni rekord i rekord šampionata i time dodala još malo sjaja svojoj zlatnoj medalji. Inače, ovo je bila moja druga poseta Istanbulu gde sam prvi put bila pre osam godina. Jako mi žao što nisam imala vremena da ponovo vidim sve znamenitosti koje krase taj prelep grad jer sam i ovog puta otputovala isključivo zbog takmičenja. Planiram da se vratim u taj grad po završetku sezone, u septembru, kada ću se posvetiti samo uživanju.
Samo nekoliko dana po osvajanju zlatne medalje uspešna atletičarka otputovala je u Švedsku na "Evropsko prvenstvo", gde ju je virus sprečio da ostvari izvanredan rezultat, ali je zadovoljna i petim mestom.
- Izuzetno mi je teško palo što sam se razbolela dan pred najvažnije takmičenje. Imala sam virus praćen povišenom temperaturom i mučninama, što mi nije dalo mira. Pokušavali smo da popravimo situaciju infuzijama i lekovima, ali ovog puta telo nije uspelo da se izbori. Ako to ostavim po strani, peto mesto na "Prvenstvu Evrope" moj je najveći uspeh u seniorskoj karijeri, zbog čega sam presrećna. Najvažnije od svega bilo je to da sam sačuvala fokus tokom takmičenja i iz sebe izvukla maksimum. Medalja mi je izmakla za tri centimetra, ali ne žalim ni za čim. Moja karijera je tek na početku - iskrena je uspešna atletičarka koju ove sezone očekuje i Svetsko prvenstvo u Moskvi.
- Za sada se oporavljam od bolesti i najvažnije mi je da se izlečim. Posle toga ću ponovo krenuti sa intenzivnim treninzima jer me očekuje duga sezona puna novih izazova. Na vrhu lestvice nalazi se Svetsko prvenstvo u Moskvi za koje ću se potruditi da se dobro pripremim - zaključuje lepa dama koja će u narednim izazovima imati neizmernu podršku svog emotivnog partnera.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić
Foto: Mladen Sekulić
Šminka: Gordana Dobanovački
Mesto snimanja: Fitnes centar "She", Zmaj Jovina 26, Novi Sad

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin