Otvorena vrata: Snimanje je počelo

Otvorena vrata: Snimanje je počelo

Autor: | 12/03/2013

0


Celokupna glumačka postavka, autori i producenti "Otvorenih vrata" za predstavnike medija otvorili su vrata svog studija u kojem od 23. februara vredno snimanju nastavak ove kultne serije.
Mnogobrojne novinare pozdravila je na početku Bojana Maljević, u ime produkcijske kuće "Monte Royal Pictures", ističući da je veliko zadovoljstvo biti sa istom ekipom nakon toliko godina. Ispred Prve srpske televizije, koproducenta projekta, obratila se direktorka produkcije Zlata Kalić koja je i pre dvadeset godina imala čast da bude deo ovog vrhunskog tima: "Ovo je projekat koji je rađen u 20. veku za 21. vek. Kada smo dobili predlog da da se radi ne rimejk, već ono što se kod nas radi prvi put, a to je nastavak serije, sa blagonaklonošću smo prihvatili da budemo deo tima. Ovo je samo još jedan korak napred u programskoj šemi Prve, u građenju kvalitetnog sadržaja i domaćeg serijskog programa".
Na duhovit način, novinarima se obratila i Vesna Trivalić, glumica koje smo se svi uželeli i koju ćemo uskoro ponovo gledati u ulozi Cakane. "Dobar dan, ja sam Katarina Anđelić, vajar, magistar, bivša žena... Dobro došli u novi dom porodice Anđelić – Jakovljević. Ovakva porodica koja je pred vama, za nju je 20 godina kratko vreme da bi se bilo šta u njihovim odnosima promenilo ali je dovoljno dugačko da više ništa ne bude isto. Životna dob u kojem se sada naša likovi nalaze dala je mogućnost novih tema gde će sve što treba i sve što je interesantno biti podložno kritici, na naš način. Mi očekujemo dobru zabavu za gledaoce, a nama je već počela sa prvim danom snimanja".
Na pitanje novinara da li se nešto promenilo jer je dugo nije bilo u Beogradu, Vesna je odgovorila: "Ništa se nije mnogo promenilo, kao da smo imali pauzu od dvanaest dana, lepo mi je ovde sa ekipom, uživam." Sofija Jović i Anica Dobra takođe su istakle da su se rado prihvatile poziv Bojane Maljević za snimanje nastavka serije i da je zadovoljstvo sarađivati sa ovako vrhunskom ekipom. "Nisam nimalo razmišljala. Htela sam ponovo da vidim sve te ljude, pa je snimanje došlo kao odličan izgovor. Imala sam veliku tremu, jer u redu je da se kao devojčica – amaterka pojavite u takvoj seriji, a sasvim drugačije da se vratite među glumačake veličine kao odrasla osobe bez većeg glumačkog iskustva“, želja da vidim sve njih je prevagnula", kazala je Sofija koju pamtimo po ulozi pametnice Milice. Novu muziku za seriju radi Vasil Hadžimanov, ali će ostati stara najavna špica sa prepoznatljivom Bajaginom numerom koja je postala zaštitni znak emisije. "Otvorena vrata" su započeta u ratno vreme, u Srbiji obeleženoj sankcijama, hiperinflacijom, uvođenjem demokratije, ubijanjem demokratije. Naizgled eskapistička, serija je jasno obeležila duh vremena, kroz humor čije se replike citiraju dan danas. Nove epizode serije imaju istu nameru - da obeleže duh novog vremena u kom nastaju, pričajući seriju netipičnih priča o našim posebnim junacima ali i o nama samima.









Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još