Anita Lazić: Modu doživljam kao kreativnu igru u kojoj se zabavljam

Anita Lazić: Modu doživljam kao kreativnu igru u kojoj se zabavljam

Autor: | 10/03/2013

0


Glumica Anita Lazić, kćerka proslavljenog reditelja Dragoslava Lazića i glumice Snežane Savić, trenutno ima veoma zapaženu ulogu u seriji „Zvezdara“ koja se emituje na televiziji „Pink“. Iako po karakteru potpuno različita od nje, lik Nade, pragmatične dame udate za političara, bio je veliki izazov za tridesetdvogodišnju glumicu. Prema sudu kritičara, Anita se odlično snašla u novoj roli, a osim glumačkog angažmana ova umetnica, koja je popularnost stekla igrajući u seriji „Seljaci“ i u filmovima "Treća sreća“ i „Ranjena zemlja“, trenutno privodi kraju doktorske studije iz oblasti medija i komunikacija na Fakultetu političkih nauka na Beogradskom univerzitetu i jedan je od pet ekskluzivnih predavača kreativnih tehnika Edvarda de Bona za jugoistočnu Evropu. Nedavno je napisala knjigu „Kreativnost - priča koju pričamo sami sebi“. Ambiciozna Anita je, pored zadovoljstva na profesionalnom planu, ostvarena i srećna u privatnom životu. Uspešna tridesetdvogodišnjakinja udata je za doktora Ivana Todorovića, sa kojim ima dvogodišnju kćerku Ninu, koja im je unela radost u svakodnevicu i svakim danom im je sve zanimljivija.
Anita neguje klasični stil odevanja, a po rođenju kćerke Nine ostala je dosledna svom modnom izrazu i smatra da su čiste predrasude činjenice koje idu u prilog tome da bi žene posle porođaja trebalo da promene dotadašnji stil života i odevanja.
- Verovanje da bi žena u trudnoći i materinstvu trebalo da se odrekne dotadašnjeg načina i stila života, čak i odevanja, predrasuda je našeg društva. Tokom trudnoće i posle porođaja nastavila sam da se oblačim u skladu sa unutrašnjim osećajem i raspoloženjem. Mislim da modu ne bi trebalo preozbiljno shvatiti, ja je doživljavam kao kreativnu igru u kojoj se zabavljam. Ako odemo korak dalje i o modi progovorimo sa stanovišta komunikologije kojom se bavi, moda se može doživeti kao kanal kominikacije. Kroz stil odevanja mi ukazujemo naš pristup događaju na koji smo došli, kakvu poruku želimo da prenesemo. Kroz modu i detalje možete puno da saznate o nekoj ličnosti - započinje razgovor za magazin „Hello!“ Anita Lazić.
U čemu se najprijatnije osećate?
- U haljinama. Imam ih previše, ne znam tačan broj u svom ormaru. Mogla bih stalno da ih nosim jer se lako kombinuju. Lepo i ženstveno se osećam u haljini.
Kako ste se oblačili kao tinejdžerka?
- Oblačila sam se vrlo ozbiljno. Bila sam od onih devojčica kojima se čini da nikada nisu bile dete, na šta se moji roditelji naljute kada to kažem. Bila sam previše ozbiljna za svoje godine. Imala sam prilike da pročitam da je neko rekao za mene da sam starmala. I zaista sam bila takva, jer sam u osnovnoj školi oblačila sakoe „Žil Sander“, nosila sam baletanke i farmerke. Uvek sam delovala ozbiljnije za svoje godine.

Jeste li ikada eksperimentisali u odevanju?
- Imam sreću da gluma zadovoljava svu moju pootrebu za eksperimentom. Kostim je veoma važan i pomaže vam u definisanju lika. U „Zvezdari“ igram mladu ženu koja nema fakultetsko obrazovanje, ali odlično zna šta želi. Udata je za političara u usponu i kostim je tu bio veoma važan da oboji lik. Na početku Nada, žena koju glumim, nosi leopard-print koji će kasnije zameniti „Armanijem“. Dakle, gluma zadovoljava moju potrebu za eksperimentisanjem, više nego što to radim u privatnom životu.
Koje su vam omiljene boje?
- Volim bež i crnu, leti mi prijaju jarke boje: ljubičasta, pink, zelena. Boje oslikavaju naše raspoloženje i utiču na naš emocionalni status. Nekada kada imam potrebu da se bolje osećam, da se „napunim“ dodatnom energijom, rado obučem crvenu haljinu.
Da li čuvate odeću koju više ne nosite?
- Ne, uopšte se ne vezujem za stvari. Moj suprug me često pita kako mogu tako lako da se odreknem nekih stvari. Imam običaj da sa drugaricama povremeno organizujem naš interni bazar kada razmenjujemo garderobu. To nas veseli i odličan je oblik zabave.
Koji su vaši omiljeni brendovi?
- Na našem tržištu ima veoma kreativnih dizajnera, a među njima se izdvaja jedna talentovana dama koja me je potpuno oduševila - Ines Janković i Ana Cvejić koja pravi neverovatne cipele.
Volite li nakit?
- Od asesoara podjednako volim da nosim nakit od plemenitih metala i od bižuterije, najviše volim minđuše. Katarina Galić je veoma kreativna umetnica koja pravi unikatan srednjovekovni, ali i moderan nakin.
Kakav odnos imate prema krznu?
- Možda nije baš pohvalno, ali volim. Svaka žena koja je imala priliku da ponese neki dobar komad krzna zna da je divno i da veštačko krzno ne može da se poredi sa prirodnim.
Budući da vaš suprug Ivan važi za muškarca od stila, da li on utiče na vaše odevanje?
- Ivan i ja smo već deset godina zajedno i odlično se poznajemo. Mogu da kažem da imam sreće da sam u skladnom braku, jer brak je jedna nestabilna građevina, pogotovo u današnje vreme. Iako donekle imamo slična poimanja mode, moj suprug veoma voli modu, i više nego ja uživa u modnim detaljima. Stilizovan je uvek u skladu sa prilikom. Ponekad me kritikuje da sam ja suviše konzervativna kada je reč o modi, da sam verna nekim klasičnim komadima. Voleo bi da više eksperimentišem i da se oblačim mladalačkije. Smatra da nisam iživela taj deo mode i da mi se može dogoditi da imam potrebu da nosim džins u godinam koje nisu primerene toj vrsti garderobe.

Ko vam je glavni savetnik kada želite da saznate da li vam neki komad garderobe dobro stoji ili ne?
- Moja majka je najkompetentnija jer je izgradila modni stil i retko kad je grešila. Za razliku od nje ja sam prilično ležerna. Nekada mi se dešava da odem na neki događaj, a da nisam dovoljno stilizovana i onda se moja mama ljuti što to sebi dopuštam. Ona je perfekcionista po pitanju mode.
Koliko je vaša majka Snežana uticala na formiranje vašeg modnog stila?
- Veoma je uticala. Dešava nam se i danas da neke komade delimo, da ih ona kupi, a da završe kod mene u ormaru i obrnuto. Često menjamo garderobu.
Kako održavate lep ten?
- Moram da budem iskrena jer vrlo malo vodim računa o spoljašnjem izgledu. Kod kozmetičara ne odem po dve godine. Lenja sam i retko vežbam kada je reč o fizičkoj aktivnosti.
Igrate li još golf?
- Golf je jedini sport u kome zaista uživam. Taj oblik rekreacije savršen je izgovor da budete sami u prirodi i uopšte jedna savršena igra. Volim golf, ali, nažalost, ne mogu da ga upražnjavam onoliko koliko bih volela, ali se nadam da će se u budućnosti to promeniti, kada moja kćerka Nina poraste.
Budući da ste poslovno zauzeti, pomaže li vam neko oko čuvanja kćerke Nine?
- Nina još ne ide u vrtić, i nemamo dadilju. Imamo ogromnu sreću i privilegiju da su Ivanova i moja majka pristale da nam čuvaju dete kad god imamo potrebu za tim. Mi im verujemo i potpuno smo spokojni kada nismo sa našom mezimicom, jer znamo da je u dobrim rukama.

Nina je nedavno proslavila drugi rođendan.
- Budući da je sezona virusa nismo smeli da se usudimo da organizujemo veliku feštu, pa smo proslavu upriličili u našem domu u krugu porodice.
Da li prilikom šopinga dajete prednost kupovini stvari za kćerku?
- Nina je toliko omiljena tako da uvek svi prvo mislimo na nju. Bake joj neprestano nešto kupuju. Dečja garderoba je toliko lepa da joj je teško odoleti.
Reaguje li Nina kada vas vidi na televiziji?
- Naravno, reaguje i na mene i na baku, moju majku Snežanu. Ona obožava kada smo doterane i elegantne. Tada kaže: „Lepa mama, lepa baka“. Kao svaka devojčica voli moj nakit i šminku. Sve nas više oponaša.

Tekst: Life Content, Jelena Popović
Foto: Life Content, Mirko Tabašević
Stilista: Stefan Orlić
Frizura: Nemanja Žegarac, tel: 069 / 16 - 40 - 138
Šminka:
Mesto slikanja: Knez Mihailova 27, tel: 011 / 331 - 20 - 00, mejl: [email protected], http://www.belgradearthotel.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin