Sinoć zatvoren 41. Fest

Sinoć zatvoren 41. Fest

Autor: | 04/03/2013

0

Međunarodni filmski festival, 41. Fest, završen je u Beogradu premijerom filma Gorana Markovića "Falsifikator" i uručenjem nagrade najboljem ostvarenju u takmičarskom programu festivala "Evropa van Evrope", filmu "Orlovi" izraelskog reditelja Drora Saba.
Autor nagrađenog filma nije prisustvovao uručenju priznananja, diplome i novčanog dela od 2.000 evra, koje je umesto njega primio ambasador Izraela Jozef Levi.
Direktor direkcije Festa Dragan Marinković kazao je ranije na konferenciji za novinare da je do petka, 1. marta, bilo prodato više od 90.000 ulaznica za taj filmski festival i da je najgladaniji film Vudija Alena "Rimu s ljubavlju".
Umetnički direktor Festa Borislav Anđelić naveo je da je program ove godine sticajem okolnosti i zahvaljujući timskom radu bio veoma dobar, jer su organizatori uspeli da obezbede filmove koje su želeli, kao i da zadrže tradicionalne korene festivala.
- Uspostavlja se dobar odnos Festa i sa domaćom filmskom scenom jer smo imali premijere filmova domaćih autora, 'Krugovi' reditelja Srdana Golubovića i 'Falsifikator' reditelja Gorana Markovića, debitantsko ostvarenje 'Ljubav dolazi kasnije' reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića, a prikazan je i dokumentarac 'Albertov put' reditelja Predraga Bambića - dodao je on.
Na ovogodišnjem Festu prikazano je 75 filmova, među kojima i devet u takmičarskom programu "Evropa van Evrope".

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: