Hajnalka Buš: Nisam razočarana plasmanom u "Ja imam talenat"

Hajnalka Buš: Nisam razočarana plasmanom u "Ja imam talenat"

Autor: | 28/02/2013

0


- Nisam razočarana zbog nagrade koja mi je za dlaku izmakla, već zato što u finalu nisam pružila maksimum. Umor, prehlada, iznurenost su učinili svoje. Glas mi nije bio zvonak onako kako to pesma zahteva, a osetilo se i moje naprezanje da je iznesem do kraja. Krivo mi je što sam poklekla u samom finišu kada je trebalo da budem najsnažnija - vidno umorna priča za “Novosti” Hajnalka Buš, drugoplasirana učesnica šou-programa “Ja imam talenat”.
Za porodicu, muža Roberta i sinove Roberta i Rolanda, kao i za sve sugrađane, koji su njen nastup pratili u punoj “Hali sportova”, ona je pobednica. Uspeh je još veći ako se do njega dođe dugačkim i trnovitim putem, koji je odvažna spremačica Hemijske škole sama raskrčila.
Za razliku od većine takmičara koji su se i ranije bavili muzikom, Subotičanka je samo jednog dana odlučila da prisloni metlu uza zid i prijavi se na takmičenje. Tokom leta radila je sezonske poslove kako bi sakupila novac za kartu do Beograda, da bi se pojavila na audiciji za “Talenat”.
- Mislim da sam bila najslabija karika šou-programa, jer su za mene scena, reflektor, publika, aplauzi, pevanje na matricu i sve ostalo što prati javni nastup bili potpuno nepoznati - ističe Hajnalka, koja je naposredno po završetku šoua povredila koleno.
- Možda me je taj neprofesionalizam i koštao pobede. Ubačena sam u duboku vodu iz koje sam morala da isplivam i zahvalna sam svima koji su do kraja verovali u mene. Davali su mi ogromnu snagu da idem dalje.
Život je Hajnalku na surovi način naučio da se uvek bori i da ne sme da odustaje. Teško detinjstvo, rana smrt majke kada je imala samo 15 godina, nastavili su se zlostavljanjem u prvom braku. Prekinula je agoniju koju je trpela od muža nasilnika i sa malim sinom počela borbu za normalan život. Od jutra do mraka radila je kako bi mogli da prežive. Znala je tokom celog dana da ništa ne pojede da bi sin imao večeru. Kako je bilo živeti u nemaštini, sa podsmehom okoline, bez ičije pomoći, koliko suza je prolila, to zna jedino ona. Ali nije odustajala. Svetlo u život uneo je sadašnji suprug Robert sa kojim ima takođe sina.
- Iz svega sam izašla jača, ali su sve te nedaće i težak život ostavili dubok trag u meni - dodaje Hajnalka.
- Nikad nisam znala da sakrijem osećanja, a to se reflektovalo i u pesmi. Bez emocija se ništa ne može izvesti na pravi način, ljudi osete kada se nešto radi srcem i punom dušom. Čak i mali, običan čovek, kao što sam ja, može da uradi mnogo ako mu je srce puno i ako to iskreno i jako želi.
Šarmom, iskrenim emocijama, a pre svega izuzetnim vokalom, kojim je izvodila numere Arete Frenklin, Vitni Hjuston i drugih svetskih izvođača, Hajnalka je osvojila srca publike, žirija, kao i ostalih takmičara. Čak i britanski reditelj Pol Kiridž, koji je iz Londona došao da bi pratio finalno veče, bio je opčinjen skromnom i uvek nasmejanom tetkicom i njenim perfektnim znanjem engleskog jezika, koji je kao i pevanje, naučila sama.
- Bog mi je bacio latice i ja sam ih samo skupila i napravila divan buket, koji može da bude još lepši i veći - nasmejano kaže žena velikog srca.
- Sada znam da ovde neću stati. Želim da pevam, volela bih da radim sa nekim profesionalcem koji bi me još naučio i iz mog glasa izvukao maksimum. Maštam da na jednom mestu otpevam sve pesme koje volim, da ih posvetim svim divnim ljudima. Ni ovoga puta neću odustati!

izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin