Ričard Gir: Sreća porodice mi je iznad svega

Ričard Gir: Sreća porodice mi je iznad svega

Autor: | 27/02/2013

0


U intervjuu koji je dao Bi-Bi-Siju, holivudski glumac Ričard Gir govori o svom radu, novoj ulozi i o porodici.
Na pitanje zašto ga nema češće na filmu, Gir je odgovorio da je glavni razlog to što nema "dobrih scenarija".
- Da li me bombarduju scenarijima? Ne, barem ne dobrim - rekao je on, dodajući da bi "više radio da je više boljih scenarija".
Za ulogu beskrupuloznog milionera u filmu "Arbitraža" (Arbitrage), koji govori o svetu novca, a u kojem su mu partneri Tim Rot i Suzan Sarandon, Gir kaže da ga je najviše interesovalo da istražuje "intimni, svakodnevni život" finansijskih moćnika.
- Želeo sam da znam kako se ophode prema porodici, prijateljima, ljudima koji rade za njih. To je, po meni, daleko interesantnije od samog sveta finansija - kazao je 63-godišnji glumac. Za ulogu u ovom filmu on je dobio najbolje kritike u karijeri.
Zvezda hitova "Oficir i džentlmen" i "Čikago" govorio je i o porodici od koje, kako je istakao, umnogome zavisi njegov tempo rada. Supruga Keri Louel i 13-godišnji sin Homer su mu na prvom mestu.
- Postoji pravilo prema kome se sada rukovodim. Najviše volim da snimam filmove što bliže kući kako bih mogao da viđam porodicu. I nikada ne radim vikendom, jer je on rezervisan za porodicu - objasnio je on.
- Ukoliko, iz nekog razloga, planiram da učinim nešto što se u to ne uklapa, razgovaram o tome s porodicom. A ako mi sin kaže, 'Nemoj, tata, imam bejzbol, potreban si mi', ne mogu sebe da zamislim kako mu odgovaram da ću ipak ići na snimanje - kazao je Gir.

izvor: Tanjug
foto: AFP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti