Marina Perazić: Bend "Denis i Denis" ponovo na okupu

Marina Perazić: Bend "Denis i Denis" ponovo na okupu

Autor: | 10/02/2013

0


Popularni elektro-pop bend osamdesetih "Denis i Denis" ponovo je zajedno i na turneji po regionu. Davor Tolja, Marina Perazić, Edi Kraljić, sadašnja pevačica Rubi Kolić i ostali članovi benda prvi povratnički koncert održali su u zagrebačkoj "Tvornici" za ograničen broj posetilaca, dok su za Novu godinu nastupili na korzou u Rijeci.
Sa Marinom Perazić ragovaramo o (modi) ponovnog okupljanja i ideji da "Denis i Denis" i danas gledamo uživo.

Za 7. mart zakazali ste koncert u "Mikser hausu" u Beogradu?
- Mnogi su me u protekle dve decenije pitali da li postoji šansa da se ponovo okupimo. Zašto da ne - govorila sam iako sam imala neke druge svoje ambicije i planove. Ali, pošto su se u svetu i kod nas iznova okupljale i veće grupe od "Denis i Denis", onda nisam videla zašto bi bio problem da Davor i ja ponovo objedinimo snage.

Ko je bio inicijator ponovnog okupljanja?

- Davor je poželeo da obeležimo tri decenije od našeg prvog nastupa. Bilo je to 30. decembra 1982. godine, kada smo na scenu izašli kao predgrupa bendu "Boa" u Rijeci. Davor me, dakle, pozvao i predložio ponovno okupljanje, a ja se oko toga nijednog trenutka nisam premišljala. Sa Davorom izvesno vreme nisam bila u kontaktu, ali nikako ne mogu da zaboravim da je on najzaslužniji za moju pevačku karijeru i popularnost koju sam stekla. Zato sam osetila potrebu da mu se na koncertu u "Tvornici" i javno zahvalim na tome.

Da li je bio problem da se setite tekstova svih starih pesama?
- Ne. Ove najveće hitove sam često izvodila u okviru samostalnih nastupa u klubovima, dok neke druge zaista nisam pevala duže vreme, ali sam ih se prisetila bez problema jer su one sigurno ostale utisnute negde u mom mozgu. Kako je muzika kretala, tako su one izlazile na površinu - rekla nam je Marina od koje publika, ipak, s najvećim nestrpljenjem očekuje da im ponovo izvede one najpopularnije numere kao što su "Soba 23", "Program tvog kompjutera", "Poješću sve kolačiće", "Ja sam lažljiva" i druge.

Izvor: Novosti
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Marina Perazič

Najnovije vesti