Lens Armstrong: Grešio sam i zaslužujem kaznu

Lens Armstrong: Grešio sam i zaslužujem kaznu

Autor: | 19/01/2013

0


Biciklistička zvezda Lens Armstrong, zbog uzimanja dopinga doživotno suspendovan, priznao je u petak u drugom delu intervjua slavnoj američkoj voditeljki Opri Vinfri da bi želeo ponovo da se takmiči.
- Ja sam takmičar. To je ono što sam radio čitav život. Volim da treniram. Volim da trčim - rekao je, odgovarajući na pitanje li bi voleo da se vrati takmičenjima.
- Zaslužujem kaznu, ali nisam siguran da zaslužujem smrtnu kaznu - rekao je.
- Sramota me je što sam uzimao doping - priznao je Armstrong, izrazivši žaljenje što zbog doživotne suspenzije neće moći da radi mnogo stvari koje bi želeo, jer je osim zabrane biciklističkih takmičenja, dobio i zabranu triatlona, kao i nekih drugih sponzorisanih takmičenja.
- Više neću učestvovati na Tour de Franceu, ali ima mnogo drugih stvari koje bih voleo da radim a ne mogu. Kad bih mogao, voleo bih da trčim maraton u Čikagu kad budem imao 50 godina. A ne mogu - rekao je.
Najgori trenutak bio mu je, kako je rekao, kada je morao da odstupi sa mesta predsednika svoje organizacije za borbu protiv raka Livestrong.
Odluka da napusti humanitarnu organizaciju koju je osnovao bila je gora nego cela priča s dopingom i doživotna zabrana takmičenja, kao i oduzimanje sedam pobeda na Tour de France.
- To je bio ponižavajući trenutak - priznao je Opri.
Armstrongu je Američka antidoping agencija (USADA) zbog dopinga izrekla doživotnu zabranu nastupa i oduzela mu svih sedam pobeda na Tour de Franceu.
U intervjuu je odbio optužbe da je pokušao da podmiti USADA.
- To nije tačno - rekao je.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još