Novak Đoković: Ne menjam pobedničku formulu

Novak Đoković: Ne menjam pobedničku formulu

Autor: | 13/01/2013

0


Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je da neće menjati pobedničku formulu kojom je do sada tri puta osvajao Otvoreno prvenstvo Australije.
- Do sada nisam menjao način priprema za Melburn. Sve je u principu isto, a najvažniji je tim koji me podržava. Samo još treba da startujem - rekao je Đoković koji će u Melburnu pokušati da uđe u istoriju kao prvi teniser kome je pošlo za rukom da tri puta uzastopno osvoji trofej na prvom godišnjem gren slemu. Đoković je naglasio da voli da igra u Melburnu, jer na turnir dolazi potpuno odmoran.
- Volim da igram na Australijan Openu, jer posle pet, šet i sedam nedelja pauze napunim baterije i jedva čekam da počne turnir. Osećam da sam odnovio snagu i svež i motivisan počinjem sezonu - rekao je Đoković.
Prvi teniser Srbije je naglasio da mu više ne smeta australijska vrućina.
- Australijsko leto može ponekad da bude surovo zbog vrućne, ali tako je ovde već dugi niz godina. Navikao sam se na ovu klimu i znam kako je igrati pod ovakvim uslovima. Jednostavno, kako je svima, tako je i meni - rekao je Đoković.
Srpski teniser koji je u poslednjih osam gren slem turnira, stigao do finala na šest, a pobedio na četiri, važi za velikog favorita među kladioničarima.
Ipak, Đoković smatra da su veliki favoriti i Švajcarac Rodžer Federer, koji nišani 18. gren slem titulu, ali i Britanac Endi Marej, koji ga je pobedio u finalu poslednjeg US Opena.
- Marej je postao gren slem i olimpijski šampion. On je veliki igrač, mentalno je ojačao i počeo da veruje u svoje sposobnosti, što je ključ uspeha - rekao je Đoković koji u prvom kolu Melburna u noći između nedelje i ponedeljka igra protiv Francuza Pola Anrija Matjea.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti