Zvezde Prvog glasa Srbije: Srećan vam Božić

Zvezde Prvog glasa Srbije: Srećan vam Božić

Autor: | 07/01/2013

0

Finalisti Prvog glasa Srbije kažu da se Božiću najviše raduju jer su im tada porodice na okupu i svi se pridržavaju običaja koje nalaže najradosniji hrišćanski praznik. Nevena Božović, Sanja Dimitrijević, Mirna Radulović, Sara Jovanović, Boris Petrović i Zoran Stanić otkrivaju kako će proslaviti Božić.
Zoran Stanić:
- Puno ljubavi i toplinu doma, porodica je ipak nešto najvažnije i treba svima da nam uvek bude na prvom mestu. Naravno, da proslave ovaj veliki praznik u zdravlju i veselju.
Boris Petrović:
- Srećan Božić! Da u miru i krugu porodice proslave praznike, da se ne svađaju i da novčić iz česnice pronađe neko iz porodice, a ne komšija.
Mirna Radulović:
- Kada su božićni praznici u pitanju, najviše me oduševljava to što imamo priliku i razlog da se porodično okupimo i uživamo u prazničnoj atmosferi. Iz detinjstva pamtim osećaj ljubavi i skladnog porodičnog doma za vreme božićnih praznika. Pamtim da sam se mnogo radovala poklonima i druženju s porodicom. Samo da smo mi zdravi, ostalo će samo doći.

Sara Jovanović:
- Božić provodim u krugu porodice. Radujem se takvim prilikama. Dugo sam sa roditeljima živela u inostranstvu i za takva okupljanja nismo imali mogućnosti. U Rimu sam Božić provodila sa roditeljima uz večeru i poklone, a pošto nema srpske crkve, odlazili smo u rusku i grčku. Desilo mi se jednom da izvadim novac iz česnice. To je veoma lep običaj, ali najviše verujem u prosperitet koji će mi obezbediti moj trud i rad. Svima želim zdravlje, puno srećnih trenutaka i da uvek budu samo svoji.
Sanja Dimitrijević:
- Najlepši su mi trenuci kada se badnjak unosi u kuću i pali. Moji roditelji tada pevaju pesmu o badnjaku. Sprema se česnica. Iskreno, nisam nikad pokušala da je napravim. Moja mama je uvek mesi. Nadam se da ću naučiti, jer je to tradicija. Tata i mama često su mi dodavali parče česnice u kojem se nalazio novčić. Verujem da je istina da će onaj ko pronađe novčić u česnici imati prelepu i uspešnu celu godinu. Ja sam iz Peći, ali smo živeli u inostranstvu. Brat, sestra i ja uvek smo se radovali poseti baki, koja je tada živela na Kosovu. Tamo je uvek padao sneg za Božić, sećam se zavejanog puta, a mi bi smo išli pešice do Pećke patrijaršije da prisustvujemo proslavi i paljenju badnjaka. Tada se pevalo, pucalo, kuvala se vruća rakija. Ceo grad bi se tu skupio i bilo je veselo.
Nevena Božović:
- Oduševljava me što su tada ljudi veseli i dobro raspoloženi. Raduje me i dolazak položajnika u kuću. Više puta sam pronašla novčić u česnici. Ne znam da li osigurava prosperitet, ali me u trenutku oraspoloži i učini me sigurnijom.

Izvor i foto: Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti