"Ljubav dolazi kasnije": Drama o neostvarenim snovima

"Ljubav dolazi kasnije": Drama o neostvarenim snovima

Autor: | 05/01/2013

0

Debitantski film scenariste i reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića „Ljubav dolazi kasnije“ početkom naredne godine naći će se u domaćim bioskopima. Reč je o ljubavnoj drami u kojoj se prepliću tri priče čiji akteri pokušavaju da, tokom jedne noći, reše svoje emotivne probleme i nerešene odnose iz prošlosti. Autor ovog ostvarenja tvrdi da je inspiraciju pronašao u sopstvenom životu.
- Moj ljubavni život u ovoj godini bio je vrlo buran i zbog toga sam odlučio da uradim ovaj film. Kao što i naslov kaže, reč je o ljubavnoj drami u kojoj su glavni junaci usamljeni i pokušavaju da ostvare svoje ljubavne snove. Poslednjih godina kod nas je malo filmova sa ovakvom tematikom, tako da verujem da će „Ljubav dolazi kasnije“ imati svoju publiku - počinje priču Hadži-Aleksandar Đurović.
- Film smo snimali tokom leta, a sve scene su urađene u Beogradu za sedam noći. Atmosfera je, s jedne strane, bila napeta, jer je trebalo uraditi veliki posao za kratko vreme, ali svi glumci i ostali članovi ekipe su sa velikim entuzijazmom ušli u čitav projekat, tako da smo se i pored napornog rada, lepo družili.
Naslovne uloge u ovom ostvarenju tumače Ljubinka Klarić, Aleksandar Đurica, Milica Stefanović, Andrej Šepetkovski i Goran Jevtić. Prema autorovim rečima, on se odlučio za ovu ekipu glumaca zato što su to odlični umetnici koji su znali da odgovore svim izazovima.
Glumac Aleksandar Đurica tvrdi da mu se mnogo dopao scenario čiji je zaplet izuzetno zanimljiv.
- Igram čoveka koji dve godine posle raskida dolazi kod bivše devojke, oni odlaze na večeru, a posle toga u njen stan gde se dešava vrlo zanimljiv obrt radnje, ali to ne bih voleo da otkrivam. Ovu ulogu sam prihvatio jer smatram da je za svakog glumca izazov da igra u priči sa zanimljivim zapletima - tvrdi uspešni umetnik.
- Film smo snimali noću, što je predstavljalo dodatni napor jer morate da promenite bioritam. Osim toga, bilo je mnogo teških scena u kojima se od nas zahtevalo da prenesemo specifične emocije. Ipak, sve je to bio dodatni izazov na koji smo, verujem, uspešno odgovorili.
Partnerka Aleksandra Đurice u ovom filmu je talentovana Ljubinka Klarić koja je već imala priliku da pogleda ovo ostvarenje.
- U filmu glumim devojku kojoj se u moru pogrešnih muškaraca vraća onaj pravi, ali ga ona, ipak, gubi na najtužniji mogući način - kaže Ljubinka kojoj je prijala saradnja sa mladim rediteljem Hadži-Aleksandrom Đurovićem:
- On je mlad reditelj, ali ima potencijal da postane priznati umetnik. Ima svoje ideje, a ume i da sasluša mišljenje drugih - tvrdi Klarićeva i dodaje da joj noćna snimanja nisu teško pala. - Od kada sam postala majka, naučila sam da malo spavam, tako da mi rad noću nije predstavljao veliki napor.
Film „Ljubav dolazi kasnije“ beogradska publika će imati priliku da premijerno pogleda 10. januara u "Domu sindikata", a posle će se naći na bioskopskom repertoaru, kako u Beogradu tako i u gradovima u unutrašnjosti.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin