Momčilo Otašević: Život na novoj adresi

Momčilo Otašević: Život na novoj adresi

Autor: | 03/01/2013

0

Mladi crnogorski glumac Momčilo Otašević privremeno se preselio u Beograd, gde zbog poslovnih obaveza živi poslednjih nekoliko meseci. Popularni dramski umetnik došao je u našu prestonicu, jer je dobio ulogu Hemona u predstavi "Antigona" Jagoša Markovića. Atraktivnom Crnogorcu prija život na novoj adresi, ali za sada ne planira stalno preseljenje.
- Početkom jeseni došao sam u Beograd da bih promovisao film „Led“ na koji sam ponosan. Pošto smo imali premijere i u gradovima u unutrašnjosti, tokom boravka u Srbiji reditelj Jagoš Marković, sa kojim sam već imao priliku da sarađujem, pozvao me je na audiciju za predstavu „Antigona“. Probe su trajale četiri dana jer se on dvoumio kome da poveri ulogu Hemona, ali mi se sreća na kraju osmehnula i dobio sam taj angažman - počinje priču Luka iz aktuelne serije „Budva na pjenu od mora“.
- Tokom pripreme „Antigone“ u Narodnom pozorištu izbio je požar zbog čega je premijera odložena. Ipak, uspeli smo da se snađemo, pa ćemo pretposlednjeg dana ove godine imati premijeru u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, jer je scena na kojoj je trebalo da nastupimo potpuno izgorela. Srećom, nisam bio u zgradi kada je izbio požar jer smo nekoliko sati ranije tog dana završili probu. Uprava pozorišta potrudila se da nam obezbedi dobre uslove za nastavak rada i sada smo u završnoj fazi priprema.
Poznati glumac se lepo provodi tokom boravka u Beogradu, ali nema ambiciju da se preseli u Srbiju.
- Moj stric je došao u Beograd da studira i ostao je da živi ovde, tako da odmalena dolazim u prestonicu Srbije. Ovde imam familiju i mnogo prijatelja, pa se uvek lepo provedem. I prethodnih nekoliko meseci mi je divno proteklo. Osim što sam vredno radio, imao sam vremena i za druženje, kao i za noćne izlaske. Međutim, nemam ambiciju da se za stalno preselim u Beograd jer ne želim ništa da planiram. Čast mi je što već kao student imam priliku da radim u Narodnom pozorištu, a ako se ukaže prilika za nove poslove, rado ću ponovo doći - iskren je Momčilo koji će prethodnu godinu pamtiti po mnogobrojnim uspesima.
- Godina na izmaku donela mi je mnogo lepih stvari. Snimio sam dva serijala „Budve na pjenu od mora“, što me je učinilo popularnim, radio sam dva nova filma - „Led“ i „Dečaci ulice Marksa i Engelsa“ - imao sam šest premijera u pozorištu, a završio sam i treću godinu studija glume, koja je ujedno najteža. Kada bih u narednoj godini imao manje uspeha nego u ovoj, bio bih srećan i zadovoljan. Jedina loša stvar je u tome što već godinu dana nisam bio na odmoru i ne znam kada ću ponovo imati slobodne dane, ali se ne žalim jer je za svakog mladog glumca najveća sreća kad može mnogo da radi.
Zbog mnogobrojnih poslovnih obaveza talentovani umetnik je tokom leta raskinuo romansu sa koleginicom sa klase Tijanom Bijelicom, a u novoj godini je spreman za novu romansu, mada ne očekuje previše.
- Kao za sve dobre stvari u životu, i kada je o ljubavi reč nemam velike ambicije. Ako nova ljubav treba da mi se dogodi, ona će mi se sigurno desiti. Rukovodim se principom da želim manje da bih dobio više. Nemam velika očekivanja, tako da ne pravim mesta za razočaranja - zaključuje talentovani Momčilo Otašević.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti