Pola sata sa... Nikola Đuričko

Pola sata sa... Nikola Đuričko

Autor: | 28/12/2012

0

Proslavljeni glumac Nikola Đuričko na televiziji je debitovao kao četvorogodišnjak, a na velikom platnu 1984. godine u filmu „Šta je s tobom, Nina“, rediteljke Gordane Boškov, koja je bila prijateljica njegove bake, glumice Tomanije Đuričko. Odrastao je u porodici zdravstvene radnice i pilota, uz starijeg brata Đorđa. Bio je član glumačke grupe Mike Aleksića do njegove sedamnaeste godine, kada je upisao Fakultet dramskih umetnosti. Od glumačkih početaka bio je miljenik publike, a pažnju javnosti naročito je skrenuo na sebe ulogom Srđana u prošlogodišnjem holivudskom ostvarenju rediteljke Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda".
Svestrani Beograđanin oprobao se kao reditelj kratkih filmova, ali i kao ugostitelj, vlasnik beogradskog restorana. Osim toga on je strastveni golfer i navijač kluba američkog fudbala „Vukovi“, u čijem je Upravnom odboru.
Tridesetosmogodišnji umetnik u srećnom je braku sa Ljiljanom, sa kojom ima dvoje dece, 2004. rodila im se kćerka Nađa, a četiri godine kasnije i sin Đorđe.
Dobitnik nagrade „Zoran Radmilović“ najviše je aktivan u „Jugoslovenskom dramskom pozorištu“, čiji je član od 1995. Dok bioskopska publika ima priliku da nadarenog glumca gleda u nagrađivanom filmskom ostvarenju „Smrt čoveka na Balkanu“, on svakodnevno provodi po sedam časova u teatru, spremajući novu pozorišnu ulogu. U predstavi njegovog matičnog pozorišta „Otelo“, Viljama Šekspira, koju je režirao Miloš Lolić, koja će premijeru imati 23. decembra, igra Jaga.
Kako izgleda saradnja sa rediteljem i da li su probe bile naporne?
- Materijal je obiman, a probe nisu preterano naporne. Reditelj Lolić ima jasnu ideju šta hoće i sa njim je jednostavno raditi. Rad je zajednički proces reditelja, dramaturga i nas „igrača“ u predstavi. Moj lik je vrlo komplikovan, jedan od najkompleksnijih u Šekspirovom opusu. Rad na ovoj ulozi izgleda mi veoma zanimljiv, veliki je to izazov. Potrebno je naći naše intimno osećanje i čini mi se da mi to zajedno upešno pratimo.
Probe su rađene u jutarnjim časovima, da li ste, inače, ranoranilac?
- Ustajem rano, zbog mojih klinaca, pa se posle vratim da još malo odspavam. Probe su trajale oko sedam sati dnevno, što nije malo, ali navikne se čovek na to jer je radimo na zaista obimnom materijalu, pa vredi potrošiti vreme pripremajući ga.
Da li vam je drago što u ovom projektu imate priliku da provodite vreme sa vašim kumom Vojinom Ćetkovićem, koji tumači lik Otela?
- Naravno, ali ne samo sa njim, ima tu i drugih kolega sa kojima radim na ovom projektu. Druženje i rad su mi se pomešali, često je to jedno isto, ali kažu da se ljudi najbolje druže uz rad.
Izgleda da kao glumac niste podlegli „hiperprodukciji“, pažljivo birate projekte, a prihvatili ste da bez honorara igrate u filmu „Smrt čoveka na Balkanu“. Je li to zbog prijateljstva sa rediteljem ili ste možda osetili potencijal ovog filma?
- I jedno i drugo. Zbog prijateljstva sa režiserom i scenaristom tog filma Miroslavom Momčilovićem, ali i zato što je prohtev bio svega jedan snimajući dan. To zaista nije nikakav problem da se nekome učini. Nadam se da će biti još takvih zanimljivih projekata. Miroslav je imao odličnu ideju i on lepo piše.
Kako se čuvate loših vesti kojima smo okruženi u ovom vremenu i društvu?
- Svakog dana bavim se Otelovom tragedijom. To mi je trenutno najvažnije. Ne čitam dnevne novine i na taj način se trudim da se zaštitim. Draže mi je druženje sa Šekspirom i mojim kolegama nego da čitam budalaštine.
Izgleda da vi, kao i glumac Dragan Nikolić, s godinama sve bolje izgledate. U čemu je tajna vašeg mladolikog izgleda?
- Hvala na komplimentu, voleo bih da u tome podsećam na kolegu Dragana Nikolića. Zaista, što je stariji Dragan je sve lepši. Nemam neki recept za svež izgled. Posao kojim se bavim čuva čoveku raspoloženje i mozak. Kada radite ono što volite i što vas ispunjava, to se odražava i na izgled.
Bavite li se sportom?
- Ovo što ja radim je deo sporta. Radim vežbe dok čekam da proba počne, i tako svaki dan. Kada počne proba, na nogama sam neprekidno sedam sati, kao konobar.
Trudite li se možda da se zdravo hranite?
- Da, trudim se koliko mogu, ali priznajem da nisam preterano disciplinovan u tome.

Izvor: Life Content, Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti