Zorana Bećić: Od panka do ženstvenosti

Zorana Bećić: Od panka do ženstvenosti

Autor: | 22/12/2012

0

Raskošni talenat glumica Zorana Bećić nasledila je od oca, čuvenog sarajevskog glumca Zorana Bećića. Iako kao devojčica nije iskazivala interesovanje za svet teatra i scene, kao tinejdžerka zavolela je pozorište i odlučila da krene očevim stopama. Pažnju je skrenula već na početku karijere ulogom u filmu „Mala noćna muzika“, a potom i nizom odličnih rola u nacionalnom teatru, gde je upoznala i svog supruga i kolegu Igora Đorđevića sa kojim ima i petogodišnju kćerku Petru. Ovu lepu damu televizijska publika trenutno gleda u popularnoj seriji „Jagodići“, a uskoro će početi da se emituje i serija „Zvezdara“ u kojoj takođe ima zapaženu rolu.

Volite li da nosite kostime iz drugih epoha, kao u seriji „Jagodići“ koja se trenutno prikazuje na „Radio-televiziji Srbije“?
- Volim da radim epohu jer je to pomeranje iz svakodnevice u kojoj većina devojaka, pa i ja, uglavnom nosi farmerke i ravne cipele, što nimalo nije ženstveno. Ako je kostim dobar, to glumcu pruža dodatnu sigurnost, dok loš ne može previše da oduzme. U seriji „Jagodići“ kostimi su bili odlični, a sa kostimografkinjom Jelisavetom Tatić imala sam lepu saradnju, tako da je Sofija Korngold, lik koji tumačim, odlično odevena. Osim toga, imali smo odličnu šminku i maske za koje je bila zadužena Marinela Spasenović, koja se tim poslom bavi i u Holivudu.
Kakav je vaš lik u seriji „Zvezdara“ koja će uskoro početi da se emituje na televiziji „Pink“?
- Do sada sam imala samo dva snimajuća dana, tako da još gradim svoj lik. Reč je o seriji čiji je kompletan autor Dragoslav Lazić, a odabrana je i odlična glumačka ekipa. Po scenariju koji sam pročitala, rekla bih da serija može da bude veoma uzbudljiva i zanimljiva. Reč je o savremenoj priči koja će se, verujem, dopasti gledaocima. Inače, moj lik je potpuno drugačiji od Sofije u „Jagodićima“, kao i od svega što sam do sada radila.

Očekuju li vas nove uloge u pozorištu?

- Pokušavam da ostvarim dva nova projekta što nije jednostavno u današnje vreme. Nadam se da ću uspeti u tome, a novo je to što sam uzela stvar u svoje ruke i više ne sedim i ne čekam uloge kao što sam to nekada radila. Zanimljivo je što bih u obe predstave ponovo igrala sa mojim suprugom Igorom Đorđevićem jer smo posle pripreme komada „Kanjoš Macedonović“, kada smo prvi put sarađivali, shvatili da nam prija da radimo zajedno.
Da li ste tek nedavno imali priliku da sarađujete sa suprugom usled spleta okolnosti ili ste do sada smatrali da nije dobro mešati posao i privatni život?
- Reč je o spletu okolnosti, jednostavno se nije desilo da dobijemo uloge u istoj predstavi. Od kada smo zajedno uvek se konsultujemo i savetujemo kada pripremamo neku ulogu. Međutim, potpuno je drugačije kada se preslišavamo kod kuće, a drugačije kada smo zajedno na sceni i kada jedno na drugo pre svega gledamo kao na kolege.

Jeste li oduvek znali da ćete se baviti glumom s obzirom na to da je vaš otac bio čuveni sarajevski glumac Zoran Bećić?
- Kao devojčica ničim nisam pokazivala da ću krenuti očevim stopama. Pošto je mama kostimograf i scenograf bilo mi je interesantnije da odlazim u radionice u kojima je pravljena scenografija za predstave, kostimi me takođe nisu mnogo privlačili. Tatina želja je bila da budem kamerman jer mu je bilo zanimljivo da vidi žensko iza kamere. Dok sam bila mala zvali su me nekoliko puta da statiram u filmovima, ali mi je to bilo beskrajno dosadno i brzo bi napuštala te projekte. Međutim, kada smo tokom rata otišli iz Sarajeva i preselili se u Vršac, tu sam tokom srednjoškolskih dana pronašla spas u pozorištu jer u to vreme tamo nije bilo dovoljno zanimljivih sadržaja. Prvo sam počela da statiram u predstavama, pa sam kasnije dobijala i uloge, prvo u dečjim, a posle i u večernjim komadima. Shvatila sam da se u tome dobro snalazim i odlučila sam da upišem akademiju.

Izvor: Life Content, Ivana Nikolić

Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin