Masimo Savić: Beograđani su najbolji domaćini

Masimo Savić: Beograđani su najbolji domaćini

Autor: | 19/12/2012

0

Hrvatski pevač Masimo Savić, koji će 26. decembra održati tradicionalni prednovogodišnji koncert u Sava centru, sa nestrpljenjem iščekuje beogradski nastup. Pevanje u srpskoj prestonici, kako kaže, predstavlja mu poseban doživljaj, jer ovde ima najverniju publiku.
- Na mojim koncertima često viđam ista lica i ne mislim da je to slučajnost - kaže, za „Novosti“, Masimo Savić.
- Moji nastupi nisu samo još jedan cirkus u gradu koji posećuje viđenija ekipa, već dolazi specifičan soj ljudi, koji tačno zna šta može da očekuje. Dešava se da vidim i nove ljude, koji me dosad nisu slušali, ali im je poslednji album baš „legao“ i traže da pevam nove pesme. To je sjajno!
Koliko vam znače beogradski koncerti?
- Beogradska publika je oduvek bila i ostala najbolja. Vi ste, jednostavno, takvi ljudi. Kada izlazite u grad, činite to da biste se proveli, a ne kao u Zagrebu, gde izlaze kako bi gledali druge kako se zabavljaju. Tamo je sve u rukavicama. I kada ostajete kod kuće, radite to jer vam nije do provoda, ali kada izađete - maksimalno ste raspoloženi i dajete dobru energiju izvođaču. Pevati pred beogradskom publikom je doživljaj koji se ne može osetiti u Zagrebu. Ma, nigde! Beograd je za mene uvek bio poseban, moja svetinja.
Kako komentarišete podršku hrvatskih kolega na račun oslobađajućih presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču?
- Treba biti pametan, da kad kažete sve što mislite - nikoga ne povredite. Da budete diplomata. Znao sam, čak i kada je bilo najgore razdoblje u diplomatiji između Srbije i Hrvatske, da i tada postoje poslovi koji se odvijaju ispod stola. Verovao sam da ćemo ponovo sarađivati. Imajući to u vidu, pazio sam šta govorim da ne bih nikoga povredio. Meni se ne može prigovoriti apsolutno ništa. Recimo, suludo bi bilo reći da predstojeći koncert „Prljavog kazališta“ u Beogradu nije visokog rizika. Ali, siguran sam da će Beograđani pokazati veliko gospodstvo, dobru volju i građansku kulturu. Čak i kada je reč o nekoliko osetljivih pesama. Beograđani su odlični domaćini, a kada se zainate da pokažu koliko su dobri - tada su najbolji.
Vodeći srpski rokeri saglasni su u tome da ne treba mešati politiku i muziku, ali i da ne postoji reciprocitet. Zašto je Zagreb i dalje „zabranjeni grad“ za mnoge srpske izvođače?
- To me mnogo nervira! Dobrodošlica koju hrvatski muzičari doživljavaju ovde nije recipročna količini posla srpskih izvođača u Hrvatskoj. Mislim da se radi o koncertnom sistemu koji nije dovoljno profunkcionisao, jer slušanost u Zagrebu, na primer, Željka Joksimovića i Bajage je ogromna. Istina je i to da „Partibrejkersi“ i „Električni orgazam“ rade svoj posao bez problema.
Koga biste od srpskih muzičara voleli da slušate u Hrvatskoj?
- Oduvek sam voleo da slušam „Partibrejkerse“ i Bajagu, a sada bih rado otišao i na koncerte „Blok auta“ i „Nevernih beba“.
Verujete li da će Bora Đorđević sa sve tetovažom grba Srbije na ramenu pevati u Zagrebu?
- Apsolutno! „Ribljoj čorbi“ je Zagreb bio glavni grad za koncerte. Bora ima previše publike u Hrvatskoj da se to ne bi dogodilo.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti