Lepa Brena i Slobodan Živojinović: Slavlje uz tamburaše

Lepa Brena i Slobodan Živojinović: Slavlje uz tamburaše

Autor: | 03/12/2012

0

Naša velika muzička zvezda Lepa Brena i njen suprug Slobodan - Boba Živojinović proslavili su krsnu slavu „Aranđelovdan“ u svom domu na Bežanijskoj kosi. Prizemlje njihove porodične kuće, koja je bila svečano dekorisana te večeri, bilo je malo da primi sve njihove prijatelje, članove porodice i saradnike. Svojim prisustvom slavu Živojinovića uveličalo je oko sto pedeset zvanica, od kojih je bilo mnogo gostiju koji su specijalno za tu priliku doputovali iz regiona.
Iako su bili bez jednog dela „podmlatka“ porodice, jer su Filip i Stefan trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama, najmlađi Viktor je svojom energijom doprineo da Slobodan i Lepa Brena ne budu tužni. Uz akustičnu tamburašku muziku atmosfera je bila odlična. Za lepo raspoloženje gostiju bili su zaduženi članovi orkestra Aleksandra Sofronijevića, kao i Dragi Domić i Mira Aleksić, koji su izvodili odabrani repertoar starogradskih i izvornih narodnih pesama. Posebno iznenađenje za sve goste bio je odličan meni, a za gastronomske delicije bili su zaduženi domaćin Boba Živojinović i Stambol Geštamov, vrhunski kulinar, koji ima posebno mesto u srcu poznatog bračnog para.
- Stambol Geštamov sada radi u hotelu „Hajat“, a ranije je bio šef kuhinje hotela „Interkontinental“, gde smo se Brena i ja venčali. Na našem venčanju, pre skoro dvadeset jednu godinu, on je bio zadužen za meni. Naše prijateljstvo datira od tada. Ja sam napravio domaće specijalitete koje su naši prijatelji navikli da jedu kod nas, a Stambol je bio zadužen za svoje fantastične kulinarske delicije. „Ukrstili smo kutlače“ i vidim da su svi gosti bili zadovoljni tom kombinacijom. Imalo smo posni i mrsni meni, svi smo se zajednički potrudili da napravimo slavu za pamćenje. Mislim da smo u tome i uspeli - za magazin „Hello!“ zadovoljno kaže Slobodan Živojinović.
Domaćica večeri, koja je te noći blistala, otpevala je nekoliko pesama na oduševljenje svih gostiju. Sa njom je pevao i njen suprug Slobodan, kao i pevačicin brat Faruk.
- Dok je Brena pevala ja sam je pratio, ali Brenin brat Faruk je te večeri sve prijatno iznenadio koliko je dobro pevao i bio odlična pratnja sestri. Članovi porodice Živojinović nisu posebno talentovani za pevanje u odnosu na porodicu Jahović, ali niko nije savršen. Dobri smo makar u kulinarstvu - šali se nekadašnji teniski as koji primećuje da je ovogodišnja proslava bila veličanstvena, mada su pojedini članovi porodice nedostajali.
- Iako se kod Brene i mene osećala seta što Stefan i Filip prvi put ne slave slavu sa nama, to smo donekle nadomestili komunikacijom sa njima preko „Skajpa“. Oni su pratili neka od dešavanja i preneli smo im delić atmofere. Stefan završava semestar na fakultetu 14. decembra, pa će tada doći u Beograd. Neće biti tu za Breninu i moju godišnjicu braka, koja je 7. decembra, kao ni Filip, koji je u Los Anđelesu, i tamo će boraviti neko vreme. Ipak, mislim da ćemo svi biti na okupu polovinom decembra - kaže poznati četrdesetdevetogodišnjak koji je sa suprugom prošle godine proslavio dve decenije bračne sreće.
- Ove godine nećemo praviti tako veliku feštu kao za prošlogodišnji jubilej braka. Obeležićemo ga sigurno, mada i dalje nemam pojedinosti u vezi sa proslavom jer se kod nas sve dešava nekako spontano i u hodu. Iskreno, još smo pod utiskom prošlonedeljnog slavlja, posebno što smo u našem domu okupili sve ljude koje volimo: kumove, prijatelje, saradnike, rodbinu - završava bivši sportista.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin