Nina Janković: Samouverena i talentovana

Nina Janković: Samouverena i talentovana

Autor: | 29/11/2012

0

Simpatična mlada glumica Nina Janković publiku je osvojila ulogom fatalno zavodljive Valerije u popularnom filmu „Montevideo, Bog te video“. U porodičnoj seriji „Jagodići“, koja se trenutno emituje na „Radio-televiziji Srbije“, tumači običnu, smernu devojku Aleksandru koja je sušta suprotnost njenom debitantskom pojavljivanju. Zgodna Šapčanka zaigrala je i u drugoj sezoni popularne serije „ Budva na pjenu od mora“, na čijem snimanju joj je bilo veoma zanimljivo i lako se uklopila sa mladim glumcima, dok je od iskusnih kolega mnogo toga naučila. Dvadesetšestogodišnja Nina slobodno vreme najradije provodi u rodnom Šapcu, okružena prijateljima iz detinjstva i porodicom, a kad god joj se ukaže prilika, čuva decu svoje braće, trudeći se da ih, kao i sve tetke, razmazi i ispuni im sve želje. Van scene ona je obična devojka koja vodi normalan, običan život i nema sličnosti sa likovima koje igra.
Veoma ste vezani za svoj rodni grad i porodicu.
- Uvek s nestrpljenjem čekam trenutak kada treba da krenem za Šabac i nikada mi nije dovoljno vremena da vidim sve svoje društvo i porodicu. Moja braća imaju decu kojima posvećujem najviše pažnje, oni me jako vole, a ja njih obožavam. Ima ih ukupno šestoro, od tri do dvanaest godina, i kada smo svi zajedno, to je pravo malo zabavište. Najstarija devojčica je dobila ime po meni i ona mi pomaže da ih čuvam.
Emotivno ste ispunjeni i reklo bi se zaljubljeni?
- Već tri godine sam u stabilnoj, divnoj vezi. Moj dečko Matija ima više razumevanja nego što sam mogla i da pretpostavim da će imati. Iako vodimo dva potpuno različita života, on ima posao koji podrazumeva radno vreme i ustaljene obaveze što kod mene nije slučaj. Ali mislim da se različitosti privlače, uklapamo se tako da što više vremena provedemo zajedno.
Kako ste se upoznali?
- Njegova sestra je moja koleginica Tamara Dragičević koja ga je dovela na jednu moju predstavu i počeli smo da se družimo, a potom i zabavljamo. Volimo da putujemo i to činimo kad god imamo slobodnog vremena.
Planirate li brak?
- Želela bih da imam skladan brak kakav imaju moji roditelji, volela bih da imam puno dece, najmanje dvoje. To je logičan korak kada se ljudi vole i poštuju. Matija je moj oslonac i podrška, nikada nije ljubomoran i uvek ima razumevanja za sve obaveze koje glumački poziv podrazumeva.
Počeli ste da radite već tokom studija na Fakultetu dramskih umetnosti.
- Počela sam da radim već na trećoj godini studija, igrala sam predstavu "Prljave ruke", u „Ateljeu 212“, koju je režirao Nikita Milivojević. Iskreno, ta predstava nije prošla najuspešnije pa se nije ni dugo igrala. Odmah zatim izabrana sam za ulogu u filmu „Montevideo“ koji me je i proslavio, tačnije, po njemu sam postala poznatija široj publici. Kastinzi za ulogu Valerije u filmu Dragana Bjelogrlića trajali su tri meseca. Sve vreme sam sebe uveravala da sam upravo ja ta koja će na najbolji mogući način odigrati tu rolu, mada sam imala faze kada sam mislila da sam suviše mlada jer je učestvovanje u jednom takvom projektu suviše zahtevno, ipak sve je ispalo baš kako treba.
Vaša uloga u „Montevideu“ bila je veoma zahtevna i škakljiva, morali ste da glumite obnaženi. Kako ste se u tim trenucima osećali?
- Pre nego što smo snimili te ljubavne scene, u kojima je bilo potrebno da budem bez odeće, bilo mi je vrlo neprijatno. Imala sam noćne more, nisam mogla da spavam, nekoliko puta sam čak povraćala od treme, ali kada sam došla na set, to više nisam bila ja već Valerija i njen partner u filmu Moša i sve je proteklo u najboljem redu. Da sam pokazala koliko mi je bilo neprijatno, od te scene ne bi bilo ništa.
Posle niza uspešnih serija, poput „Cvata lipe na Balkanu“ i"Jagodića“, igrate i u pozorištu?
- Trenutno sa kolegama sa klase igram diplomsku predstavu „Strana 89“, gostujemo po mnogim pozorištima u Srbiji. To je jedan divan komad i zaista se nadam da će se dopasti publici.

Intervju: Jelena Vlahović

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još