Karla Bruni: Feminizam je prevaziđen

Karla Bruni: Feminizam je prevaziđen

Autor: | 27/11/2012

0

Bivša prva dama Francuske Karla Bruni ne deli stavove sa svojim konzervativnim suprugom Nikolom Sarkozijem i podržava predlog zakona o legalizaciji istopolnih brakova i priznavanju prava homoseksualnih parova da usvajaju decu.
U intervjuu decembarskom broju francuskog izdanja časopisa "Vog", četrdesetčetvorogodišnja pevačica i manekenka je rekla da podržava homoseksualne brakove i njihovu želju za usvajanje dece.
- Imam puno prijatelja - muškaraca i žena, koji su u toj situaciji i ne vidim ništa nestabilno ni perverzno u porodicama homoseksualnih roditelja - istakla je supruga bivšeg francuskog predsednika.
Karla je navela da se njen suprug, protivi tom predlogu "zbog razloga koji se tiču njegove političke vokacije".
- On ljude posmatra kao skupove od više hiljada, a ne kao pojedinaca koje poznaje - objasnila je ona.
Francuski socijalisti predlažu usvajanje zakona kojim bi istopolni brakovi mogli da budu legalizovani do kraja iduće godine.
Iako sva istraživanja pokazuju da većina Francuza podržava gej brakove, još postoji veliki otpor među verskim liderima, glasačima u ruralnim oblastima i Sarkozijeve partije UMP.
Brunijeva je, takođe, u intervjuu rekla da je feminizam prevaziđen, navodeći da u njenoj generaciji više "nema potrebe biti feministkinja".
- Drugi su prokrčili put. Ja nisam nimalo feministkinja - kazala je supruga bivšeg šefa francuske države.
- Volim porodični život, volim da svaki dan radim iste stvari. Volim da imam muža. Postala sam kao moja majka - zaključila je ona.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin