Ana Sinicki: Ćutanje je zlato za dobar glas

Ana Sinicki: Ćutanje je zlato za dobar glas

Autor: | 25/11/2012

0


Lepa operska pevačica Ana Sinicki jedna je od retkih naših umetnica u čijoj biografiji je navedena stipendija za Jejl univerzitet, gde je magistrirala. Održala je brojne recitale u Americi, Italiji, Makedoniji i Srbiji, i nastupala sa slavnim orkestrima, poput italijanskog "Đuzepea Verdija" i Orkestra Vojske Srbije. Mada profesija mecosoprana doprinosi ozbiljnosti pevača, što Ana Sinicki na sceni svakako jeste, privatno ova mlada dama sasvim je obična devojka iz Milana.
Prilikom nedavne posete Beogradu, gde je nastupala na koncertu "Najlepše ruske pesme", sreli smo se Anom i postavili joj nekoliko pitanja “u prolazu”.
O čemu razmišljate pre odlaska na spavanje, a na šta prvo pomislite kada se probudite?
- Na obaveze koje me očekuju tog dana. O njima razmišljam i pre odlaska na spavanje. Volim da ih detaljno isplaniram, kako bih mogla mirno da uplovim u polje snova.
Kako prolazi vaš neradan dan?
- Čitam knjige, šetam u prirodi i družim se sa prijateljima. Živim i radim u Milanu, gde ima mnogo divnih parkova u koje često odlazim da se opustim i iz prirode prikupim pozitivnu energiju za nastupe.
Družite li se sa ljudima iz vaše profesije?
- Upoznavši uspešne kolege iz inostranstva, shvatila sam da koliko su ljudi uspeli u karijeri toliko su ispunjeniji i jednostavniji u komunikaciji i odnosima. U dobrim odnosima sam sa kolegama, sa kojim često popijem piće, ali imam svoj krug prijatelja.
Kako održavate glas? Imate li posebne rituale?
- Znate kako se kaže: “Ćutanje je zlato”, a ova poslovica i te kako može da se primeni za negovanje glasa. Najvažnije je da ga pre i posle nastupa ne trošim. Trudim se da što manje govorim, kako bih sačuvala glasne žice. Nekada mi prođu i dani u ćutnji. Grlo je moj najvažniji instrument i kada bih bez njega ostala, ne bih mogla da nadoknadim taj gubitak.
Znači, ne pijete živo jaje?
- Neee... Istina je da mnogi to rade i da kažu da pomaže, ali meni čaj više odgovara.
Kada ste poslednji put dobili cveće?
- Pre nekoliko dana poklonili su mi divan buket, ali neću vam reći ko.
Koga ste poslednji put obradovali?
- Malog rođaka jednom lepom igračkom.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin