Sofija Juričan i Radomir Nikolić: Partneri na sceni i u životu

Sofija Juričan i Radomir Nikolić: Partneri na sceni i u životu

Autor: | 24/11/2012

0

Televizijska publika će uskoro glumce i bračne partnere Sofiju Juričan i Radomira Nikolića moći da gleda kao junake serije „Zvezdara“, koja će sredinom meseca početi da se prikazuje na televiziji „Pink“.
Talentovanim umetnicima, koji su pre godinu dana emotivnu vezu „zaokružili“ sklapanjem braka, ovo neće biti prvi zajednički rad. Bračni par je ranije sarađivao u „Ateljeu 212“, čiji je stalni član tridesetjednogodišnja Pančevka.
Zaljubljeni partneri za magain „Hello!“ prvo govore o velikom televizijskom projektu u kome tumače živopisne uloge.
- U seriji “Zvezdara” tumačim lik Coke, konobarice koja je došla iz Jagodine i kao vrlo temperamentna, razborita i snalažljiva žena nosi se sa mnogobrojnim poteškoćama, ali i lepotama koje donose život u gradu i rad u kafani. Modernu beogradsku priču ispuniće zanimljivi likovi iz različitih miljea i različite životne situacije koje će ih međusobno povezati na dramatičan, ali i komičan način - kaže simpatična Sofija, čiji životni partner u seriji igra kriminalca koji dolazi iz Nemačke.
Ljubav prema teatru spojila je dvoje umetnika koji su najpre bili prijatelji, a potom su pre tri godine otpočeli romansu.
- Upoznali smo se dok smo radili na predstavi “Brod plovi za Beograd”. To je svojevrsni spektakl, koji se odigrava na sceni „Ateljea 212“ tri večeri zaredom uoči Nove godine, i na njemu se uvek nađe više i od nekoliko desetina izvođača, kolega koji te večeri izvode neke od svojih omiljenih numera, ali i specijalnih gostiju koji dolaze iz različitih sfera umetnosti. U toj zaista specifičnoj atmosferi upoznali smo se pri kraju 2007. i niko od nas dvoje nije ni slutio da ćemo dve godine kasnije biti u vezi, a kamoli braku - kaže nadareni Radomir koji je glumu studirao na „Akademiji umetnosti“ u Banjaluci, posle čega se usavršavao u zagrebačkom glumačkom studiju „ZKM“ i u Studiju za istraživanje glumačkih veština “Kubus“.
- Sećam se da je Rade sedeo zamišljen na probi uoči tog komada i da sam ga pitala da li je sve u redu, na šta je on vrlo ljubazno i pomalo iznenađeno odgovorio da jeste. Kasnije videla sam da divno peva, potom i da je divan prijatelj i, na kraju, da je divan muž - duhovito kaže lepa glumica koja je sa Radomirom sarađivala na komadu ”Zvezdarske zvezdice”. Ona ističe da se njih dvoje često konsultuju i savetuju o svakom projektu na kome su angažovani, što im olakšava proces rada.
Osim što su skladan emotivni par i posvećeni jedno drugome, oboje uživaju redeći u teatru.
- Pozorište vam najviše omogućava da istražujete, probate, menjate i imate privilegiju da upoznajući neku svoju novu stranu, stvorite i neki lik, koji će se menjati i razvijati zajedno sa vama dok traje predstava. To pruža posebno uzbuđenje, održava glumačku kondiciju, a publika ume da nadahne glumce i učini izvođenje drugačijim i nezaboravnim. Upravo ta “razmena” koja se odvija simultano između glumaca, ali i glumaca i publike, čini pozorište neodoljivim - govori Sofija, a njen suprug kaže da podjednako igra pred kamerama, kao na sceni teatra.
Nedavno je bračni par proslavio prvu godišnjicu braka.
- Venčali smo se 20. oktobra u crkvi, a dva dana kasnije imali smo građansko venčanje i žurku. Oba dana smo proveli radno, imali smo snimanja i predstave i bili smo vrlo tužni što ne možemo da budemo zajedno. To je manje lep deo našeg posla, jer ne možete da birate i planirate slobodne dane i radno vreme. Ipak, nekoliko dana posle godišnjice, zahvaljujući spletu okolnosti i odlaganju snimanja, uspeli smo da “ukrademo” dva dana samo za nas i odemo u naš omiljeni spa-centar na opuštanje i uživanje. Spa-centri su za nas pravo otkriće i sada nam je potrebno pola sata da se odlučimo da spakujemo stvari i krenemo, što unese posebnu radost i uzbuđenje - kaže Sofija.
- Ja sam Pančevka koja živi u Beogradu, ali i da je obrnuto, ne bi bilo velike razlike jer sam čitavo detinjstvo provodila skoro podjednako u oba grada. Naime, moja baka i majka su rođene Beograđanke, a u Pančevo su se doselile kada je moj deda tu dobio posao. Moji najdraži prijatelji i kumovi žive u Pančevu, pa Rade i ja koristimo svaki slobodan dan da odemo na tradicionalni banatski ručak i pobegnemo u moju večitu oazu - kaže glumica čiji je suprug, koji je rođen Beogradu, u detinjstvu često boravio u Nemačkoj.
- Detinjstvo sam proveo na relaciji Beograd-Filingen, u Nemačkoj, gde je odrasla moja majka i gde sam kasnije redovno odlazio na raspuste kod bake i deke. Život u ova dva grada učinio je moje detinjstvo interesantnijim. Nedavni obilazak Filingena sa Sofijom podsetio me je na uzbudljive dane koje sam proveo na Švarcvaldu. Budući da Sofija i ja volimo prirodu i spa centre, mislim da ćemo češće obilaziti taj kraj koji je poznat po najlepšim banjama - kaže umetnik koji ističe da bračni život nimalo nije izmenio njihov odnos.
- Tri godine smo zajedno i brak nije nimalo promenio stil našeg života. Pre braka smo dve godine živeli zajedno, što je bilo dovoljno da poželimo da tako bude do kraja života. Proslava koju smo napravili povodom venčanja bila je više žurka, na kojoj smo želeli da se dobro provedemo sa prijateljima i da narednog dana nastavimo život tamo gde smo stali. Tako je bilo. Uvek se trudimo da uredimo život baš onako kako nam prija.
Sofija, koja je glumu diplomirala 2004, ističe da su ista interesovanja i razumevanje veoma važni za uspeh braka.
- Najznačajnije stvari za uspeh veze ili braka, pored nezaobilazne „hemije“, jesu ista interesovanja i razumevanje. Velika je sreća kada sa nekim možete da podelite radost uživanja u istim stvarima, da stremite istim životnim ciljevima i kada neko može da vam pruži ljubav i podršku i za ono u čemu se razlikujete. Možda je prijateljstvo koje je prethodilo našoj vezi bilo ključni faktor za naš uspešni odnos - završava simpatična glumica koja osvaja pozitivnom energijom.
Na pitanje da li će se supružnici uskoro ostvariti u najvažnijoj životnoj ulozi, duhovito poručuju:
- Mi volimo nove uloge i nadamo se da će ih biti dovoljno.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin