Pola sata sa... Jelena Janković

Pola sata sa... Jelena Janković

Autor: | 22/11/2012

0

Naša poznata teniserka Jelena Janković nedavno je u Češkoj sa srpskom reprezentacijom uspela da osvoji drugo mesto na „Fed kupu“, a mečevi koje je odigrala u Pragu ujedno su bili i poslednji koje je odigrala u dresu srpske reprezentacije. Posle dvanaest godina, uspešna sportistkinja odlučila je da se pozdravi sa svojim kolegama, pre svega zbog povrede leđa koju duže vreme pokušava da sanira. Po povratku iz Praga, zgodna crnka redovno odlazi na terapiju, a slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima sa kojima uskoro planira da otputuje na neko egzotično mesto.
Nedavno ste nagovestili da je došlo vreme da napustite reprezentaciju, šta vas je navelo na taj korak?
- Na taj korak me je pre svega navelo moje zdravstveno stanje, odnosno fizička i psihička iscrpljenost. Shvatila sam da moje telo više ne može da izdrži tolike fizičke napore, kao i to da previše emotivno doživljavam igranje za reprezentaciju. Sada imamo podmlađen tim koji može da ostvari dobre rezultate, a ja ću svim srcem biti uz njih i pomoći ću kad god bude trebalo.
Po čemu pamtite poslednjih dvanaest godine koliko ste igrali za srpski tim?
- Vreme koje sam provela u našoj reprezentaciji pamtiću pre svega po ogromnoj ličnoj želji za pobedom našeg tima, po većim i manjim povredama koje sam zadobijala tom prilikom i koje su me koštale otkazivanja narednih turnira, po timskom duhu, lepom druženju sa koleginicama i članovima iz tima, po teškom putu koji smo svi zajedno prošli. Naravno, i po osvajanju drugog mesta sa timom u Češkoj.
U meču protiv češke reprezentacije igrali ste uprkos povredi leđa, a poznato je i da ste mnogo puta i u lošem zdravstvenom stanju izlazili na teren. Da li vas je to skupo koštalo?
- Povrede koje sam zadobijala dok sam igrala za reprezentaciju, putovanja iz toplih u hladnije krajeve, pretrpljeni bolovi i preveliko naprezanje, sve zajedno slabi organizam i ometa vas u nekim planovima i njihovoj realizaciji. Povrede su sastavni deo sporta i kada se pobedi, sve drugo se stavlja u drugi plan i brzo se zaboravi.
Koje su vaše ambicije u sledećoj godini?
- Što se tiče mojih ambicija za sledeću godinu one su vezane za unapređenje moje igre. Učestvovaću na manje turnira i trudiću se da se vratim u formu.
Kakve su prognoze lekara kada je reč o vašim leđima?
- Idem na terapije i polako se oporavjam od povrede leđa. Tu povredu imam već duže, a dok sam nastupala u "Fed kupu" ona se pogoršala. Pošto mi je sezona završena, imaću dovoljno vremena za oporavak.
Kako provodite slobodno vreme u Beogradu?
- Slobodno vreme u rodnom gradu provodim uglavnom u krugu porodice i druženju sa prijateljima. Pošto obično imam vrlo malo slobodnog vremena, trudim se da ga što bolje iskoristim.
Na koji način planirate da provedete predstojeći godišnji odmor i hoćete li sa dečkom ili prijateljima ići na neko putovanje?
- Predstojeći godišnji odmor još nisam isplanirala. Prioritet mi je da saniram povredu. Želela bih da otputujem negde gde je toplo i prijatno u ovo doba godine i, naravno, da budem u dobrom društvu.
Nedavno se mnogo pričalo o vašoj vezi sa crnogorskim vaterpolistom Mlađanom Janovićem, i o navodnom raskidu, ima li u tome istine?
- O mojoj vezi, navodnom raskidu i svemu što se tiče mog ličnog života više neću da govorim. Smatram da svako ko to želi treba da priča o svojoj intimi, a ako nema potrebu za tim, i drugi bi trebalo da to poštuju.
Imate li planove čime ćete se baviti po završetku profesionalne karijere u tenisu i kako vidite sebe kroz deset godina?
- Još nemam precizne planove o tome čime ću se baviti posle završetka profesionalne karijere. Ali znam da bih najradije radila nešto što ima veze sa modom ili glumom.

Intervju: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još