Mirjana Joković: Povratak na filmsko platno

Mirjana Joković: Povratak na filmsko platno

Autor: | 22/11/2012

0

Mirjana Joković se na veliki ekran vraća ulogom u holivudskom filmu „Middleton“, u kojem igra uz Endija Garsiju. U ovoj romantičnoj komediji u režiji Adama Rodžersa i Glen German uloge tumače još i Vera Farmiga, Tom Skerit, Nikolas Braun.
Inače, film je trenutno u postprodukciji, a premijerno će biti prikazan 2013. godine.
- Odbila sam do sada mnogo scenarija i trudim se da glumim samo u onim filmovima u kojima mogu zaista da pokažem šta znam. Teško je da, kada ti ponude takav film s mnogo novca, kažeš „ne“. Mi dolazimo iz sredine gde nagrade imaju poetičku duhovnu vrednost. U Americi ne. Tamo nagrada znači da imaš u sledećem projektu više novca - kaže Mira objašnjavajući zašto ne snima filmove često.
Mirjana Joković iz Srbije se odselila 1993. godine. Na Kalifornijskom fakultetu umetnosti, nedaleko od Los Anđelesa, radi kao nastavnik glume, a zaposlena je i kao direktor glumačke performanse.
Na našoj filmskoj sceni je od 1979. godine, a u Americi je glumila u nekoliko filmova, među kojima su „Side Streets“ s Rozariom Doson, „A Better Way To Die“ sa Skotom Viperom, potom u „Maid in Manhattan“ s Dženifer Lopez, u „Private Property“ sa Dejvidom Torntonom.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin