Tamara Dragičević: Želim da obiđem čitav svet

Tamara Dragičević: Želim da obiđem čitav svet

Autor: | 17/11/2012

0

Zaljubljena u književnost, zainteresovana za psihologiju, Tamara Dragičević je ipak začarana glumom. Nema tu, kaže, mnogo filozofije. Jer da nije uspela kao glumica, sreću bi potražila negde drugde.
Ali kako ju je prvi "ples" sa glumom načisto osvojio i uverio je da postoji ljubav na prvi dodir, Tamara je odlučila da se za nju bori. I već se izborila. A da u ovom svetu nije slučajno, dvadesettrogodišnja glumica je dokazala igrom u pozorištu i ulogama u serijama "Miris kiše na Balkanu", "Vojna akademija" i "Montevideo, bog te video".
I ove jeseni, ona je na terenu. Sa ekipom "Montevidea" snima nastavak priče o uspehu naše fudbalske reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju. Njoj je, da podsetimo, pripala čast da bude Eli i da svog dečka Milutinca, koga tumači Viktor Savić, stalno prekorava zbog fudbala. Hoće li to raditi i u drugom delu?
- Skoro godinu dana nisam snimala i sve mi je nedostajalo, ali najviše sam se uželela upravo Elinih smešno-strogih replika. Kad god čitam scenario, svaki put me nasmeje i oduševi moja junakinja zbog toga što je toliko dosledna u svojoj strogoći. Tako da ni u nastavku neće biti ništa blaža u pokušajima da Milutincu stavi do znanja da ne treba da se zamajava loptom, već da zagreje stolicu i završi fakultet, jer mu je vreme da se uozbilji.
Ali kako je ta ljubav dovoljno jaka, glumica nam potvrđuje ono što smo mogli da predvidimo - neće se ugasiti, jer će Eli čekati svog dragog, a on će joj se iz Montevidea vratiti.
To što jedno vreme nije snimala, pošto je nastavak baziran na događajima sa prvenstva, pa Tamara nije imala mnogo scena, nije je, kaže, izbacilo iz "ritma".
- Interesantno je da koliko god da ne snimam, svaki put se već posle pola sata osećam kao da nisam imala ni dana pauze. Tako je bilo i ovog puta. Pozitivna energija, dragi ljudi, ista šminka, isti prelepi kostim - učinili su da se odmah ubacim u priču.
Televizijske uloge su je rano našle, ali igrom slučaja, jer, kaže, nikada nije imala izraženu želju da se najpre ostvari u njima. Pozorište je na početku bilo u drugom planu, ali sada je postala prepoznatljiva i po igri u toj sferi. Najviše je, kaže, ispunjava kada priprema komade za decu, pošto su, koliko god to zvučalo kao kliše, najmlađi posebna i važna publika.
O privatnom životu ne priča po svaku cenu, ali pristaje da nam da neke obrise. Recimo, prija joj miholjsko leto, jer joj se zbog njegovog mirisa čini kao da je proleće već stiglo, a ono je čini ustreptalom i srećnom. Kišu ne voli, ali to ne znači da može da joj pokvari bilo koji savršen dan. Pobornik je zdravog života, i to ne samo u teoriji, već i u praksi. A kada govori o svojim pasijama, ne može a da ne spomene želju da obiđe planetu. Neke od gradova koje je, poput Praga, videla, volela bi ponovo da poseti, a trenutno mašta o šetnji Šangajem i Lisabonom.
- To sam odredila za početak, ali ima još toliko mesta na svetu koja želim i planiram da obiđem.
Recepte za uspeh, osim podrške porodice, nema, ali zato, kroz osmeh, na osnovu ličnog iskustva, ljubavi sa glumcem Petrom Benčinom, otkriva recept za uspeh u vezi sa kolegom:
- Dakle, 200 grama ljubavi, 100 grama razumevanja, dodati začina po želji i zapržiti sa mnogo strasti.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin