Princeza Katarina Karađorđević: Humana i posvećena (Video)

Princeza Katarina Karađorđević: Humana i posvećena (Video)

Autor: | 13/11/2012

0

Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina Karađorđević danas slavi 69. rođendan. Tim povodom snimljen je i dokumentarni film koji svedoči o humanitarnom radu supruge srpskog prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića.
Princeza Katarina je pokrovitelj mnogobrojnih humanitarnih organizacija koje već godinama uspešno prikupljaju materijalna i novčana sredstva za one kojima je pomoć neophodna - deci, bolesnima i starima.
Sa svojom humanitarnom organizacijom „Lajflajn“ princeza je ove godine upriličila brojne akcije. Između ostalih organizovala je ručak u restoranu „Le Sirk“ u Nujorku i gala događaj „Radost darivanja“ u Kanadi, a sav prihod namenjen je borbi protiv raka u Srbiji.
Višegodišnje zalaganje i radost davanja prepoznat je i van granica naše zemlje te je bračni par Karađorđević proglašen počasnim građanima i ambasadorima dobre volje grada Hjustona, čime im je odato priznanje za izvanredan uspeh na polju javnog i humanitarnog rada za dobrobit društva.
Princeza Katarina rođena je 13. novembra 1943. godine u Atini od oca Roberta i majke Ane Batis, a školovala se u Švajcarskoj i Americi, gde je ostvarila i velike poslovne uspehe. Srpskog princa Aleksandra upoznala je 1984. godine u Vašingtonu, a venčali su se godinu dana kasnije u Londonu.
Avgusta 2001. godine u Beogradu je osnovana Fondacija Princeze Katarine sa zadatkom da nastavi i proširi humanitarne aktivnosti.

Autor: Hellomagazin.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti