Marko Jarić: Novi izazovi za slavnog sportistu

Marko Jarić: Novi izazovi za slavnog sportistu

Autor: | 12/11/2012

0

Nekoliko dana pošto je slavni bračni par, Adrijana Lima i Marko Jarić, dobio prinovu, kćerku Sijenu, objavljeno je da se poznati srpski košarkaš vraća sportu. Iako je tridesetčetvorogodišnji Beograđanin planirao da napusti svet profesionalne košarke i posveti se porodici i drugim poslovima, dobio je ponudu da se oproba kao igrač kluba „Čikago buls“ i tako se vratio igri u „NBA“ ligi.
Uporedo sa velikim uspehom na profesionalnom planu, Jarić doživljava najlepše dane u okrilju porodice. Njegova lepa supruga Adrijana Lima pre skoro dva meseca na svet je donela njihovu drugu kćerku Sijenu.
Šarmantni sportista i otac dve devojčice, Valentine i Sijene, koja će 15. novembra napuniti tri godine, za magazin „Hello!“ najpre otkriva kako je dobio ponudu jednog od vodećih svetskih košarkaških klubova.
- Sve se desilo iznenada. Odlučio sam da prestanem da se bavim košarkom. Ipak, pre mesec i po dana, kada sam dobio ponudu, pružio sam sebi još jednu šansu za igru. Znao sam da neće biti lako jer već četiri godine ne igram za „NBA“ ligu. Poslednjih godinu dana napravio sam pauzu jer nisam želeo da igram u Evropi. Pre toga, dve godine sam igrao samo po šest meseci, u Italiji i Španiji. Znao sam da pred sobom imam „nemoguću misiju“, ali video sam da se dobro osećam, da sam u dobroj formi, i pristao sam. Poziv da igram za ekipu koja ima ozbiljne šanse da dobije „NBA“ titulu me je usrećio. Potpisao sam ugovor na mesec dana kao probni period. Naime, prema „NBA“ pravilima, ekipa koja plaća igrača preko određene sume novca, a to je sedamdeset pet miliona dolara godišnje, pre 20. novembra nema prava na igrača „viška“ u klubu, što sam ja. Čelnici kluba su mi odmah to saopštili i sada čekam sredinu meseca da vidim hoću li biti na zvaničnoj listi igrača. Najvažnije mi je da sam uradio sve što je do mene i da nemam nikakav pritisak. Ako ne potpišem ugovor za taj klub, nemam nameru da pokušam da igram ni za jedan drugi tim u „NBA“ ligi ili u Evropi. Verovatno ću prestati da igram i nastaviti da uživam sa kćerkama koje sam jedva čekao da vidim posle više od mesec dana provedenih u Čikagu - kaže sportista koji se prošle nedelje vratio u Majami, gde ima porodičnu kuću.
- Situacija u našem domu je radna i napeta. Naime, Adrijana ima veoma zahtevnu „misiju“ jer se sprema za povratak na modnu pistu. „Victoria's Secret“ šou je najveći u modnoj sezoni, i budući da se porodila 12. septembra, malo je vremena ostalo da se vrati u manekensku top-formu. Ne znam kako će u tome uspeti. Oko dece nam pomažu članovi moje i njene porodice, a imamo i dadilju. Uprkos tome, Adrijana želi da stalno bude uz kćerke kako bi one dobile svu majčinsku ljubav. Često se toliko iscrpljuje da moram da joj zabranjujem neke stvari. Kada se vrati premorena sa napornih treninga, provodi sate uz Sijenu i Valentinu, pa sam primoran da je ubedim da ide da spava kako ne bi kolabirala. Njen majčinski instinkt je prejak, posebno sada kada imamo bebu, ali stvarno je nemoguće da sve postigne. Plašim se premora koji bi mogla da doživi - kaže brižni sportista koji je nedavno primao čestitke za trideset četvrti rođendan koji je proveo u Čikagu, bez porodice.
- Nisam slavio rođendan. Otkako sam dobio Valentinu, umesto svog rođendana slavim njen, koji je 15. novembra. Presrećan sam što ću biti u okrilju porodice za Valentinin dan rođenja - kaže markantni košarkaš koji će se sa porodicom preseliti u Čikago ukoliko bude na listi igrača „Čikago bulsa“ u ovoj sezoni.
- Živećemo na relaciji Čikago-Njujork, jer u „Velikoj jabuci“ moja supruga ima najviše posla. Odluka da se preselimo u Čikago neće biti laka jer je u Majamiju naš dom i tamo najviše uživamo. Što se tiče Adrijanine reakcije na ponudu koju sam dobio od „Čikago bulsa“, ona je specifična osoba po tom pitanju jer je nikad ništa ne iznenađuje. Moram da priznam da ona ne prati sport i ne zna šta znači biti igrač „Čikago bulsa“ - kroz osmeh govori poznati srpski plejmejker čija je velika želja da kćerke dovede u rodni Beograd.
- Želim da ih dovedem u Beograd najviše kako bi Valentina pričala na srpskom. Kada nema članova moje porodice u našoj kući, teško je da održim kontinuitet njenog znanja srpskog jezika. Adrijana s njom priča na portugalskom, dok Valentina nabolje govori engleski. Inače, ona odrasta u duhu naše tradicije uz srpske običaje - zaključuje Jarić.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti