Željko Mitrović: Porodica pre svega

Željko Mitrović: Porodica pre svega

Autor: | 07/11/2012

0

Medijski mag i vlasnik kompanije „Pink“ Željko Mitrović već osamnaest godina uspešno je na čelu najgledanije komercijalne televizije na prostoru Balkana. Podrška porodice, posebno majke Milke i pokojnog oca Dragana, na početku njegove karijere bila je ključna na putu da ostvari svoje snove, a potom je zajedno sa suprugom Milicom hrabro, vredno i uporno realizovao zacrtane ciljeve. Iz burnog perioda i borbe za zdravlje Željko je izašao jači i ambiciozniji nego ikada. Osim što je posvećen poslu, jednako brine o porodici. Sa bivšom suprugom, pevačicom Sonjom ima sina Aleksandra i kćerku Sandru, a iz harmoničnog braka sa Milicom Mitrović dve kćerke, Kristinu i Andreu. Požrtvovan je i nežan suprug i otac, iako mu obaveze ne dozvoljavaju da im se posveti onoliko koliko bi voleo. Pokretačka snaga, uvek nove ideje i umešnost da oslušne glas javnog mnjenja urodile su plodom i prilikom menjanja programske šeme televizije "Pink", te na početku razgovora za magazin "Hello!" govori upravo o tome.
- Ovoga puta smo novu programsku šemu postavljali tako što smo obraćali pažnju na sve ciljne grupe, na celokupnu populaciju i sve one koji su prethodnih sezona, mogu slobodno da kažem, bili pomalo razočarani zbog nedostatka pojedinih kategorija programa. Želeli smo novim sadržajima da animiramo mlađe gledaoce i populaciju iz urbanih zona i nadam se da smo u tome uspeli, a merilo uspeha na komercijalnim televizijama je rejting, što u našem slučaju znači ozbiljan uspeh.
U godinama rada i stvaranja televizije najznačajnije i najiskrenije savete i podršku dobija od supruge Milice Mitrović, koja je i glavni urednik programa.
- Veoma mi znači podrška porodice, bez njih ne bi bilo ni ovog uspeha ni stabilnosti. Pre svega, veliku ulogu u svemu ima moja supruga Milica koja mi mnogo pomaže. Ona je jedan od najvažnijih stubova televizije „Pink“.
Uloga oca i vaspitanje dece su mu posebno važni, u njima prepoznaje svoje osobine, što ga čini veoma ponosnim.
- Mislim da je svako od njih četvoro nasledio poneku od mojih osobina, u svakom od njih mogu jasno da prepoznam i talenat, ali ono što je važnije svi idu u dobrom pravcu. Vrlo su vredni, dobri u školi, na šta sam ponosan, i mogu reći zadovoljan otac.
Karijera koju je odabrao, a u kojoj je veoma uspešan, iziskuje posvećenost i mnogo vremena, pa mu je teško da uskladi poslovne i privatne obaveze.
- Vreme je jedina kategorija koju ja, naprosto, nemam i koja mi mnogo nedostaje. Uvek se trudim da ukradem pomalo vremena, ali i kada mi to uspe, ne znam da li bih te trenutke pre podelio sa porodicom ili sa muzikom koja mi, takođe, mnogo znači. Muzika je hobi koji mi nedostaje, ona mi pomaže da napravim balans u glavi. Trudiću se da ubuduće napravim raspored koji će mi davati mnogo više vremena za sve stvari koje volim, jer mi je to potrebno.
Bend „Berkli orkestra“ ima posebno mesto u sferi Željkovih interesovanja. To je spoj odličnih muzičara koji uživaju u pravljenju pesama. Za razliku od rada na osmišljavanju programske šeme, pri čemu se u obzir uzimaju afiniteti široke ciljne grupe, kada stvara sa bendom, Željko se oslanja samo na ono što privatno voli.
- Bend je dobio ime "Berkli orkestra" jer je najveći broj članova našeg sastava u nekoj životnoj fazi bio u vezi sa prestižnim Berklijem. Zaista volim kada stvaramo muziku, to me veoma opušta.
Gotovo je nemoguće da se odluči za jedan projekat koji na televiziji koju vodi rado i gleda. Mada, uz malo premišljanja priznaje da je projekat na kome je i koproducent „Vip room“ u potpunosti u skladu sa njegovim afinitetima.
- Jako je nezgodno da se odlučim, to je kao kada bi se komentator fudbalske utakmice izjasnio za koga navija, ali ako moram baš da se izjasnim, reći ću da je to "Vip room", gde sam kao koproducent aktivno učestvovao. Ta emisija mi je značajna pre svega što kroz nju šaljemo jasne poruke da smo rešeni da vratimo pop muziku na srpsku televizijsku scenu, a, sa druge strane, u produkcionom smislu vraćamo se korenima, a to je visokobudžetna scena po kojoj smo na početku i bili prepoznatljivi - kaže za magazin "Hello!" Željko Mitrović.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti