Neda Ukraden: Svečanost koja se pamti

Neda Ukraden: Svečanost koja se pamti

Autor: | 06/11/2012

0

Pevačica Neda Ukraden nedavno je imala veliki povod za slavlje jer je sa kćerkom Jelenom Bilbijom i zetom Predragom Minićem organizovala krštenje svojih unuka Nede i Aleksandre. Skladna porodica izabrala je Sabornu crkvu za ovaj svečani čin, jer su se roditelji bliznakinja tamo venčali tačno pre tri godine, a kasnije su događaj proslavili na "Kalemegdanskoj terasi", mestu gde su 2009. upriličili svadbeno slavlje.
- Mesto za krštenje i svečanost koje smo izabrali ima simbolično značenje jer smo sve organizovali neposredno pre trogodišnjice Jeleninog i Peđinog braka. To se pokazalo kao pravi pogodak, jer devojčice sada imaju nepunih devet meseci i kažu da je to najbolji period da se deca krste, jer nisu ni premala ni prevelika - počinje priču Neda.
- Moje unuke su na početku ceremonije bile vrlo mirne, međutim, kasnije su se rasplakale, ali kažu da je dobro da deca puste glas na krštenju jer na taj način teraju zle sile. Moram da izrazim zahvalnost ocu Petru Lukiću, koji je bio vrlo uviđavan i potrudio se da ubrza obred da ne bi bile dugo uznemirene.
Ponosna baka specijalno za ovu priliku svojim unukama kupila je lepe haljinice od pamuka i svile sa dodatkom „Swarovski“ kristala koje su savršeno ukombinovane sa rajfovima i odgovarajućim cipelicama, dok je za sebe odabrala haljinu i sako prestižnog dizajnera Valentina.
- Odeća koju su nosile Aleksandra i Neda veoma je skupa, ali sam želela da ih počastim jer će im to biti uspomena za čitav život. Reč je o haljinicama sa kardiganima koje imaju plisirani deo i svilene paspule ukrašene „Swarovski“ kristalima. S druge strane, potrudila sam da i sama izgledam u skladu sa prilikom.
Po završetku ceremonije, stotinak gostiju okupilo se na "Kalemegdanskoj terasi", gde su slavili do ranih jutarnjih sati. Među zvanicama su bili uglavnom članovi familije, ali i prijatelji koji su došli iz svih krajeva sveta. Neki od gostiju su i Isidora Bjelica, Predrag Živković Tozovac, Goca Lazarević, kao i pevačica Silvija iz Australije koja nije želela da propusti taj svečani čin.
- Bilo je zaista mnogo ljudi, kako iz regiona i Evrope tako i iz Australije. Odlično smo se proveli, a za muzički program bio je zadužen „Urbano bend“, koji je doveo čak dva pevača i jednu pevačicu i fantastično su odradili svoj posao. Naravno, zapevale su i moje kolege koje su došle na slavlje, a i sama sam se latila mikrofona. Pevala sam raznoliki repertoar, od Tine Tarner i mojih novijih pesama, koje sam izvela po želji Jeleninih i Peđinih prijatelja, do mojih starih hitova i sevdalinki, koje sam pevala za dušu oca mog zeta - iskrena je uspešna pevačica koja otkriva da je njena unuka Aleksadra već izgovorila prvu reč.
- Aleksandra je progovorila, a prva reč joj je bila "baba", čime me je kupila na poseban način . Nedinu prvu reč još čekamo. Inače, moram da naglasim da su mi unuke veoma ulepšale život i trudim se da im budem najbolja baka na svetu. One su centar svih naših radosti i sreća koju su unele u naš dom je neprocenjiva - zaključuje ponosna baka.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još