Matija i Arsen Dedić održali koncert za pamćenje u novosadskoj Sinagogi

Matija i Arsen Dedić održali koncert za pamćenje u novosadskoj Sinagogi

Autor: | 03/11/2012

0

Sinoć je u novosadskoj Sinagogi koncert održao Arsen Dedić, veliko muzičko i umetničko ime regiona, koji je nastupio zajedno sa svojim sinom Matijom Dedićem, jednim od najvrsnijih pijanista Evrope svoje generacije.

Koncert je bio jedinstvena prilika za Novosađane da čuju i vide začetnika šansone na prostoru bivše Jugoslavije, čije je muzičko i poetsko veče u Sinagogi bio neprocenjiv doživljaj kojim su ovaj grad i publika bili počastvovani.

Sinagoga je bila popunjena do poslednjeg mesta, a kocert je počeo deset minuta kasnije od predviđenog vremena, upravo zbog publike koja je popunjavala i poslednja slobodna mesta.

Celokupnoj atmosferi doprinelo je intimno izvođenje pesama uz klavirsku pratnju. Koncertno veče po mnogome bilo je jedinstveno i svi u publici mogli su da osete ogromnu snagu emocija koju može da pruži samo porodica, jer je Arsen Dedić nastupio sa sinom Matijom.

Sa pune 74 godine, na bini Arsen i dalje liči na momka iz vremena Opatijskog festivala, a njegov šarm ne ostavlja ravnodušnim dame svih generacija.

Nakon skoro sat i po vremena Arsen se poklonio publici i snažnim aplauzom je ispraćen sa scene. Ali, Sinagoga je i dalje bila puna. Legendarni pevač se sa sinom vratio na scenu i na bis otpevao još jednu pesmu, a publika je na nogama uživala u svakom stihu.

Izvor: Svet.rs / Dragana Cetina

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin