Danina Jeftić: Ne branim se od slave

Danina Jeftić: Ne branim se od slave

Autor: | 27/10/2012

0

San male Danine Jeftić bio je da bude ili princeza ili vatrogasac. Treća opcija nije postojala. Onda je zaigrala rukomet, pa je zbog lopte zaboravila i na dvorac i na vatru. Šansu da postane uspešna i slavna rukometašica, međutim, propustila je baš u trenutku kada joj se ukazala. Učinila je to svesno, bez kajanja. Kao što je svesno ušla u svet glume. I tu, kaže, namerava da ostane, jer sebe više ne može da zamisli ni u jednoj drugoj profesiji. A snovi o Danini princezi i Danini vatrogascu možda joj se, dodaje kroz osmeh, ostvare ako dobije te uloge. Do tada, gledaćemo je u onim u kojima se već potvrdila kao glumica.
Saradnja sa Milanom i Mimom Karadžićem nije joj strana, pa je posle uloge u seriji "Pare ili život", pozvana kao pojačanje u novoj sezoni "Budve na pjenu od mora" (od utorka, na TV Prva). Dok nam otkriva karakter svoje Hane, Danina ne krije zadovoljstvo zbog ove uloge.
- Tumačim mladu devojku iz Beograda, koja odlazi u Budvu na letovanje i maksimalno se trudi da od njega napravi najbolju zabavu na svetu. Želi dobro da se provede, pa je svu energiju usmerila ka tome. Iako bi trebalo da se posveti drugarici i rešavanju njenih problema, njena razuzdana priroda joj ponekad ne dozvoljava da bude pravi prijatelj.
I Danina se, kaže, lepo provela na budvanskoj rivijeri, jer je snimala sa već poznatom i uhodanom ekipom, sa kojom je, kako objašnjava, rad uvek prijatan i opušten.
Pre i posle snimanja "Budve", mlada glumica je "boravila" i u jednoj drugoj epohi. Od urbane Hane "beg" je tražila u vedroj i radoznaloj Rosi, kakvu smo je već upoznali u prvom delu filma i serije "Montevideo, bog te video". Rosu ćemo, kad se završi snimanje drugog dela priče, gledati u novim avanturama o kojima glumica nije smela da nam priča. Ostala je misteriozna i po pitanju nastavka ljubavi između Tirketa i njene junakinje.
- Ne smem ništa da otkrivam o tome, osim da će nastavak njihove priče biti veliko iznenađenje za sve gledaoce. Trudila sam se da što bolje odigram Rosu. Toliko dugo radimo na ovom projektu, da je prirodno da smo u međuvremenu sazrele i ona i ja. Verovatno smo se i promenile, o čemu će suditi publika.
Srećna i ponosna što je u "Montevideu", Danina ne krije ni očekivanja u vezi sa drugim delom. Kaže da računa na još veći uspeh od onog koji je postigao prvenac, jer se ekipa trudi da zanimljive scene odigra još zanimljivije nego što "izgledaju" na papiru. A to što, kao i u prvom delu, akcenat nije samo na fudbalskoj tematici, već i na ljubavnoj, glumica procenjuje kao dobar razlog za gledanost - i s muške i s ženske (gledalačke) strane.
Kada sebe zamisli u tridesetim godinama prošlog veka, život vidi očima vesele Rose. I to joj se dopada. Sviđa joj se i kako izgleda u Rosinom kostimu, jer se u njemu oseća vrlo ženstveno, dok joj se dešava da, kako kaže, pod "vladavinom" današnje mode, zaboravi na suptilnost koja ističe žensku lepotu.
Zbog lepote, umesto modrica na telu, jednim delom je i napustila rukomet i okrenula se glumi. Kaže da je imala sreće što je vrlo mlada uspela da napravi taj nagli "preokret", zbog kojeg je danas zadovoljna i ispunjena. Tvrdoglavost joj je, veruje, pomogla da istraje u toj ključnoj odluci. A osim nje, Danini je, priznaje, svojstvena i škorpijska posesivnost, koja joj, baš kao i upornost, ponekad ne da mira.
Svesna da je već stekla zavidnu popularnost, kaže da joj prija, pa se od slave i ne brani. Brani se, međutim, od "prodaje" privatnog života, jer svoju intimu ne želi javno da iznosi. Tako je, objašnjava, vaspitana, pa joj nije prirodno da o svojim ličnim stvarima priča na sav glas.
Obožavaoci su već druga tema, pa i autogrami koje joj, kaže, često traže na ulici. Ne može da zaboravi prvi koji je dala, jer joj je posebno drag. Poklonila je potpis svojoj sestri od ujaka Isidori, usrećivši tako i nju i sebe.
Iako joj popularnost godi, Daninu, ipak, ne hrane slava i pohvale, već uspeh na privatnom planu. Više ne sanja da će biti princeza ili vatrogasac. Sada ima samo jedan san. Želi da bude zdrava i okružena svojom porodicom i prijateljima. Za sreću joj, kaže, više ništa nije potrebno.
Da li je i vaš tata, rukometni trener, preboleo vaš "rastanak" sa ovim sportom? 
- Rukomet je bio sastavni deo mog odrastanja, ali mi nije žao što sam ga napustila, jer verujem da se u životu sve dešava s razlogom. A i tata je preboleo moju odluku da više ne budem na parketu, jer - kada sam srećna ja, srećan je i on.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin