Aleksandra Jeftanović otkriva tajnu svoje lepote

Aleksandra Jeftanović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 24/10/2012

0

Pozitivna energija i optimizam kojim zrači Aleksandra Jeftanović nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Atraktivna voditeljka televizije „Pink“ brojno gledalište osvojila je šarmom i neposrednošću u komunikaciji. Novinarsku karijeru započela je pre šesnaest godina na istoj televiziji gde i danas radi. Najveću popularnost stekla je dok je vodila rijaliti-šou “Farma”. Tridesetsedmogodišnja lepotica, koja je bila u braku sa rukometašom Ognjenom Kajganićem, ove sezone ima autorsku emisiju „Target“ koja se bavi sociološkim fenomenima, a jedna od tema biće i fizički izgled i njegov značaj u današnjem društvu. Zbog prirode posla, godinama sarađuje sa profesionalcima koji brinu o njenom dobrom izgledu pred kamerama. Privatno se retko šminka, ali veoma vodi računa o tome da izgleda negovano.
Na koji način negujete lice?
- Izgled kože lica mi je veoma bitan, tako da obraćam posebnu pažnju pri odabiru antirid kreme koja je osnova dnevne nege. Pošto je moje lice zbog kamera, koje „vide“ i najmanju nepravilnost, izloženo stalnom šminkanju, jednom u šest meseci obavezno posetim kozmetički salon i priuštim sebi seriju mezoterapijskih koktela, koji su odličan način da revitalizujete i podmladite umornu kožu.
Kako održavate odličnu figuru?
- Do ove godine oslanjala sam se na dobru genetiku, bilo je dovoljno da redovno šetam da bih bila u odličnoj formi. Od ove godine to više nije moguće, mom telu su potrebne vežbe koje sada praktikujem tri puta nedeljno. Redovna fizička aktivnost me oslobađa stresa koji je svakodnevnica novinarskog posla, a osećaj mira i zadovoljstva posle treninga je ono što volim kod vežbanja.
Koji je vaš najbolji adut u borbi protiv celulita?
- Prvi put ovoga leta probala sam preparat „Šok vejv“ koji se, inače, upotrebljava pri terapeutskim masažama i moja iskustva su odlična. Naravno u borbi protiv „ narandžine kore“ bitna je ishrana, unošenje mnogo tečnosti, što me najviše smara i čega se teško i retko pridržavam, ali eto bar se ističem teoretskim znanjem.
Šta ste naučili od vrhunskih šminkera sa kojima dugo sarađujete?
- Mnogo toga sam naučila od dragih kolega šminkera, ali kad god poželim da se sama našminkam kao profesionalac, izgledam neprirodno i preterano našminkano. Za takve poduhvate trebalo bi da postoji natpis: „Ovo ne pokušavajte kod kuće“. Zato se ja pridržavam proverenog „recepta“: nanosim ten, rumenilo i malo crnog krejona.
Posećujete li često spa-centre?
- Vrlo retko, ne zato što ne bih volela da odlazim češće na ta divna mesta, već mi obaveze ne dozvoljavaju. U poslednjih godinu dana dva puta sam posetila terme u Sloveniji i tamo mi je bilo izuzetno prijatno, uživala sam u mom omiljenom tretmanu - relaks masaži.
Šta prvo primetite na drugim ženama?
- Prvo primetim ten, verovatno zato što se ja veoma trudim i mučim oko svoje preosetljive kože
Koji je vaš omiljeni parfem i zbog čega?
- Godinama koristim tri ista parfema, u zavisnosti od godišnjeg doba. Mislim da je sa parfemima veoma slična situacija kao sa važnim ljudima u životu, retko se nalaze, prepoznaju se pri prvom susretu i odmah znate da je to pravi izbor za vas.
Koje kozmetičke preparate imate uvek pri ruci?
- U tašni uvek imam sjaj i balsam za usne iz „Bodi šopa“.
Šta mislite o plastičnoj hirurgiji?
- Pitanje mere je suštinsko pitanje u životu, tako da je primenjivo i na temu plastične hirurgije.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin