Predstavljen novi Imlekov proizvod: Moja Kravica čokoladno mleko bez laktoze – lako za varenje!

Predstavljen novi Imlekov proizvod: Moja Kravica čokoladno mleko bez laktoze – lako za varenje!

Autor: | 10/10/2012

0

Kompanija "IMLEK" danas je u hotelu Metropol predstavila novi proizvod iz svog portfolia – Moja Kravica čokoladno mleko bez laktoze, dugotrajno čokoladno mleko sa 1% mlečne masti. Ovaj proizvod se nalazi u prodaji u pakovanju od 250 ml sa slamčicom, kao treći proizvod iz grupe bez laktoze, pored Moja Kravica mleka bez laktoze i Moja Kravica jogurta bez laktoze, koji su od ranije na tržištu. Namenjen je, pre svega, osobama koje su netolerantne na laktozu, ali ga mogu konzumirati i ostali potrošači.
- Danas predstavljamo proizvod namenjen našim potrošačima, a posebno najmlađima, koji uživaju u ukusu čokoladnog mleka – izjavila je Svetlana Glumac, direktorka za korporativne i regulatorne poslove Danube Foods Groupe i dodala:
- Prilikom donošenja odluke o lansiranju novog proizvoda, kompanija se rukovodi prevashodno potrebama potrošača, pa je tako bilo i u slučaju Moja Kravica čokoladnog mleka bez laktoze. Netolerancija na laktozu je sve rasprostranjenija, pa kompanija "Imlek" svojim potrošačima sa ovim problemom nudi rešenje u vidu trećeg proizvoda bez laktoze.

- Netolerancija na laktozu predstavlja klinički termin koji podrazumeva tegobe koje se javljaju po unošenju mlečnog šećera, kao što su dijareja, bol u stomaku i flatulencija, odnosno nešto ređe nadutost u stomaku, mučnina i povraćanje – izjavila je Mr sci dr Tatjana Cvejić, gastroenterolog u Kliničkom centru Srbije pojašnjavajući simptome ove zdravstvene pojave.
- Mleko i mlečni proizvodi su glavni izvori laktoze ali i glavni izvori kalcijuma – jer oko 70 posto dnevnog unosa kalcijuma osigurava se svakodnevnom konzumacijom ove grupe namirnica – rekao je Ivan Zorić, tehnolog za razvoj novih proizvoda kompanije "Imlek", a potom objasnio kako nastaje proizvod nepromenjenog ukusa ali bez laktoze.
- Dodavanjem enzima laktaza u mleko omogućeno je da dođe do razgradnje laktoze na glukozu i galaktozu. Ova dva oblika monosaharida su lakše svarljiva u digestivnom traktu - zaključio je Zorić.

Moja Kravica čokoladno mleko bez laktoze namenjeno je svima, ali pre svega osobama koje su netolerantne na laktozu. Ovaj proizvod sadrži sve hranljive sastojke iz mleka, ali zahvaljujući odsustvu mlečnog šećera, ne izaziva tegobe pri varenju kod osoba netolerantnih na laktozu, a odlikuje ga dobro poznat, omiljeni ukus Imlekovog čokoladnog mleka.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti