Duško Pijetlović: Vaterpolista predodređen za pobede

Duško Pijetlović: Vaterpolista predodređen za pobede

Autor: | 10/10/2012

0

Novosađanin sa stalnom adresom u Beogradu Duško Pijetlović poznati je reprezentativac Srbije u vaterpolu. Dvadesetsedmogodišnji sportista imao je sedamnaest godina kada se sa najboljim drugom i dve godine starijim bratom Gojkom, takođe vaterpolistom, preselio u srpsku prestonicu kako bi igrao u Vaterpolo klubu „Partizan“. Talentovani vaterpolista markantnih crta lica pre nešto više od mesec dana postao je pojačanje kluba „Crvena zvezda“, u koji je došao iz poznatog italijanskog kluba „Pro Reko“.
Posle trijumfa naše vaterpolo reprezentacije u Londonu, kada su igrači osvojili bronzanu medalju na „Olimpijskim igrama“, Duško je imao lep povod za slavlje i na privatnom planu. Na letovanju u Grčkoj verio se sa dugogodišnjom devojkom Marinom, koja mu je velika podrška u njegovoj bogatoj karijeri.
Šarmantni Duško osvaja skromnošću i džentlmenskim manirima dok spontano započinje razgovor za magazin „Hello!“.
- Poreklom sam iz Bosne, a rođen sam u Novom Sadu. Volim rodni grad, ali sam Beograđanin. Roditelji mi žive u vojvođanskoj prestonici i svake nedelje ih posećujem. U prestonici živim, u tom gradu sam kupio stan, tu mi živi i devojka. Inače, u zabavište sam išao sa Nikolom Rađenom, sa kojim sam i živeo kao cimer godinu i po dana, čim smo se doselili kao sedamnaestogodišnjaci iz Novog Sada u Beograd. Živeli smo zajedno sa mojim bratom Gojkom - govori Duško koji je veoma vezan za dvogodišnjeg Jovana, sina njegovog brata Gojka.
- Jovan me obožava, kao i ja njega. Često provodim vreme sa njim budući da Gojko ima stan nedaleko od mog. Inače, trenutno Gojko igra u Mađarskoj, pa se ne viđamo često kao ranije. Jako sam vezan za brata, sa njim se savetujem o svemu. U isto vreme smo počeli da treniramo vaterpolo, pa razgovaramo o sportu, ali i o svim aspektima života. Njegov savet mi je najdragoceniji - kaže poznati vaterpolista kome su saveti starijeg brata najviše značili dok je prolazio kroz pubertet.
- Budući da sam mlađe dete u porodici, usmeravao me je tokom puberteta. Čini mi se da sam po prirodi bio agresivniji od njega, kao mlađi burno sam reagovao, a Gojko me je tada često smirivao budući da je to buran period sazrevanja svakog čoveka - iskren je Duško, koji već tri godine uživa u skladnoj vezi sa svojom izabranicom Marinom, sa kojom se verio pre mesec dana.
- Posle „Olimpijskih igara“ sa devojkom sam bio u Grčkoj na letovanju. Verili smo se na odmoru u Atini. To nije bilo nikakvo iznenađenje za naše porodice, budući da smo zajedno već tri godine i da živimo skupa. Inače, trudim se da posao ne utiče na moj privatni život, pa moja i Marinina veza ne trpi zbog eventualnih poraza u sportu. Moja devojka je posvećena učenju budući da završava master studije u oblasti turizma - kaže sportista koji je završio „Alfa univerzitet“, smer menadžment u sportu. Kao profesionalnom sportisti veoma mu je važno što pored Marine oseća stabilnost.
- Ne podređujem život sportu, ali smatram da izlaženje i ludovanje po diskotekama ne može dobro da se odrazi na karijeru. Izlazio sam kada sam bio mlađi, a sada slobodno vreme provodim sa bliskim ljudima. Ako imam nekoliko dana slobodnog vremena, trudim se da „pobegnem“ iz grada. Volim da odem u selo Gornja Pecka u Bosni, gde živi moja baba. Etnookruženje i boravak pored jezera neverovatno me opuštaju - kaže vaterpolista čiji su roditelji veoma ponosni kako na njegove tako i na uspeh njegovog starijeg brata Gojka.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti