”Šešir profesora Koste Vujića” uskoro kao serija

”Šešir profesora Koste Vujića” uskoro kao serija

Autor: | 08/10/2012

0

Film “Šešir profesora Koste Vujića” reditelja Zdravka Šotre naišao je na veliku pažnju publike, što zbog sjajne glumačke postave na čelu sa Aleksandrom Berčekom, što zbog tople ljudske priče o jednoj uspešnoj generaciji, koju je vrsno napisao Milovan Vitezović.
Pune bioskopske sale govore o uspehu filma, ali producent “Košutnjak filma” Zoran Janković nije se tu zadržao. Želeo je da i gledaocima koji nisu bili u mogućnosti da pogledaju film na bioskopskom platnu omogući uživanje u ovom ostvarenju, pa je napravio seriju, koja će se emitovati na RTS.
- Drago mi je što je film zainteresovao publiku širom Srbije, pa i van naše zemlje. Trenutno smo u dogovoru sa distributerom da prikažemo “Šešir” u gradovima u kojima ne rade biskopi, zbog pokvarene opreme. Nabavićemo elektronsku HD opremu i organizovati projekcije u skoro 35 gradova. Imaćemo i školske projekcije, a onda sledi serija od sedam ili osam epizoda. Još smo u dogovorima sa RTS i za nekoliko dana znaćemo tačan datum emitovanja i broj epizoda.
Janković kaže da je od Milovana Vitezovića i zatražio da napiše scenario za seriju. Tako da je odmah snimana serija, od koje je napravljen film.
- Letos smo se bavili montažom. Biće to bogata i dobra serija sa mnogo više detalja, dobrih glumačkih rola. Svaka epizoda je ispunjena toplom pričom, ali i humorom i mladi glumci, koje ste videli samo na tren u filmu, u seriji imaju značajne epizode - objašnjava producent.
Janković obećava da će publika osim “Šešira profesora Koste Vujića” videti još kvalitetnih filmova iz njegove produkcije, kao i serija na koje su već navikli od “Košutnjak filma”.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti